NM-sølv til Dyrhaug: – Ting er på gang

Formkurven til Niklas Dyrhaug er på veg oppover etter NM-sølvet på 30-kilometeren på Gåsbu i dag.

Niklas Dyrhaug

Niklas Dyrhaug tok sølv på 30-kilometeren på NM i dag. Her under 15 km menn fellestart i Val di Fiemme.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dyrhaug var først inn på stadion ved skibyttet etter 15 kilometer, men måtte til slutt nøye seg med sølvet. Martin Johnsrud Sundby utklasset feltet da han satte full gass på tampen av løpet, og ingen maktet å følge han. Dyrhaug var småbitter over at han ikke klarte å henge med.

– Jeg er litt irritert for at jeg ikke var helt i ryggen på Martin akkurat når han dro til. Da fikk han noen meter, også var jeg litt langt bak, forteller Niklas Dyrhaug til NRK.

Kaosløp

Lørdagens tremil gikk så og si jevnt og rolig hele veien, hvor løperne i front byttet på å dra. Siden ingen ønsket å gå i fra, var det en stor gruppe som gikk sammen hele veien.

– Det var egentlig skikkelig kaos. Litt som i Oberstorft, bortsett fra at jeg berget skiene denne gangen. Det blir jo litt sånn når det er en så enkel klassisk trasé, og det er så mange som er med. Da må man være både litt heldig og god for å unngå uhell, sier Dyrhaug.

–Ting er på gang

Tydalingen klarte å holde seg på beina denne gangen, men var maktesløs da Sundby avanserte. Likevel føler Dyrhaug at han svarte godt under hele løpet, og gleder seg over at formen nå er på gang.

– Det kommer seg nå, og jeg føler at ting er på gang. Jeg ser veldig positivt på det som skal skje fremover.

Håper på pallplass i Planica

Neste helg skal Niklas Dyrhaug gå verdenscup i Planica, hvor tydalingen håper å få vist seg frem før OL-uttaket.

– Jeg kan gå fort på den distansen, og føler jeg at kan være med å kjempe om en pallplass der.

Duathlon-aktuell i OL

Om det blir tilfellet, er det mye som kan tyde på at vi får se Dyrhaug gå duathlon i Pyeongchang i februar.

– Jeg håper selvsagt å få gå duathlon i OL, og jeg tror jeg kan være med å kjempe om medalje der. Jeg har vært på pallen i World Cup i duathlon tidligere, men det er mange som går fort i Norge. Jeg i hvertfall glad for å være i gang igjen, så får det være opp til Vidar og Thor-Arne å ta ut laget. Men jeg skal være klar om de spør meg, sier Dyrhaug.