NRK Meny
Normal

Avlyste NM-runde i rallycross

NM-runden i rallycross ble søndag avsluttet etter at en person fikk illebefinnende og ble sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital.

rally NM

Slik så bilen ut etter rundkastet under NM-runden på Lånkebanen.

Foto: Frank Skaufel

Det ble dramatisk under den fjerde kvalifiseringsrunden i NM i rallycross. Rett etter klokken 12 snurret en av rallycrossførerne rundt flere ganger.

– Det var en rundvelt og sjåføren fikk etterpå førstehjelp på stedet før han ble fraktet til St. Olavs Hospital, forteller presseansvarlig for NM-runden, Kjetil Skaufel til NRK.

Bilen skal ha snurret rundt en fire-fem ganger.

Falt om

I etterkant av ulykken falt en person om inne i telt.

– Det jeg vet er at han ble funnet livløs av noen forbipasserende, sier Skaufel.

Etter det NRK erfarer skal personen være en del av teamet til føreren som rett før hadde blitt sendt til sykehus etter rundvelten.

Temamedarbeideren ble raskt fraktet til sykehus med luftambulanse, og situasjonen skal være alvorlig.

Avlyste resten

I respekt valgte løpsleder å avlyse søndagens NM-runde i Stjørdal etter den dramatiske hendelsen. Personen som ble sendt til sykehus er ikke en av førerne, men ett av teammedlemmene for en av deltakerne.

– Store deler av rallycross-Norge er samlet på Stjørdal denne helgen. Det er et tett miljø så det er klart noe sånt som dette preger alle, sier Skaufel.

Avgjørelsen om å avlyse ble tatt av jury, løpsledere og arrangør.

– Avlysningen ble spontant applaudert av de andre førerne. Det syns jeg viser tydelig at ingen hadde spesielt lyst til å kjøre noe mer, sier Skaufel.

Hva som skjer med resultatene fra runden er ikke bestemt enda.

nm i rally

Her blir førerne informert om at løpet stanses av respekt for de involverte.

Foto: Frank Skaufel