NRK Meny
Normal

NM blir generalprøve for VM

NM i orientering blir en generalprøve for mange av funksjonærene.

Andreas Johansson, HSK
Foto: http://haldensk.no

For 20-25 av de mest sentrale funksjonærene i orienterings-VM neste år, blir kommende helgs NM-uke i orientering som en generalprøve for VM å regne.

Erfaring

Mesterskapet går i Holtålen kommune i Sør-Trøndelag, og flere av de norske toppløperne som man regner skal bli VM-profiler på hjemmebane neste år, kommer til å delta.

- Målet vårt er å arrangere et så bra mesterskap som mulig og at det blir kåret riktige mestere i de ulike klassene. Vi blir også som arrangør satt på kartet for alvor, sier Olve Morken som er sjef for organisasjonskomiteen til årets NM-uke.

Gi tilbake til VM

Over 500 frivillige er med i arrangementet, og Morken sier at en viktig forutsetning da klubbene Ålen, Fjell og Haltdalen søkte NM var at sentrale funksjonærer for neste års VM-arrangør skulle bidra.

NM-arrangøren håper også at de kan få gitt litt tilbake under VM neste år. Han sier at flere i NM-organisasjonen gjerne tar en jobb i forbindelse med verdensmesterskapet neste sommer.

Torsdag er det langdistanse for senior i NM, fredag er det langdistanse junior og kvalifisering for mellomdistanse senior, lørdag er det mellomdistanse for senior og junior. NM-uken avsluttes med stafetter for senior søndag.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.