NRK Meny
Normal

NM blir generalprøve for VM

NM i orientering blir en generalprøve for mange av funksjonærene.

Andreas Johansson, HSK
Foto: http://haldensk.no

For 20-25 av de mest sentrale funksjonærene i orienterings-VM neste år, blir kommende helgs NM-uke i orientering som en generalprøve for VM å regne.

Erfaring

Mesterskapet går i Holtålen kommune i Sør-Trøndelag, og flere av de norske toppløperne som man regner skal bli VM-profiler på hjemmebane neste år, kommer til å delta.

- Målet vårt er å arrangere et så bra mesterskap som mulig og at det blir kåret riktige mestere i de ulike klassene. Vi blir også som arrangør satt på kartet for alvor, sier Olve Morken som er sjef for organisasjonskomiteen til årets NM-uke.

Gi tilbake til VM

Over 500 frivillige er med i arrangementet, og Morken sier at en viktig forutsetning da klubbene Ålen, Fjell og Haltdalen søkte NM var at sentrale funksjonærer for neste års VM-arrangør skulle bidra.

NM-arrangøren håper også at de kan få gitt litt tilbake under VM neste år. Han sier at flere i NM-organisasjonen gjerne tar en jobb i forbindelse med verdensmesterskapet neste sommer.

Torsdag er det langdistanse for senior i NM, fredag er det langdistanse junior og kvalifisering for mellomdistanse senior, lørdag er det mellomdistanse for senior og junior. NM-uken avsluttes med stafetter for senior søndag.