Hopp til innhold

Nils Skutle går fra RBK

Daglig leder i Rosenborg Nils Skutle varsler at han fratrer sin stilling etter 19 år med lederverv i klubben.

Nils Skutle
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Nils Skutle har hatt lederposisjoner i Rosenborg Ballklub i 19 år. I det siste året har Nils Skutle og styret i RBK hatt dialog om gjennomføring av lederskifte i klubben. Partene konkluderte før sommeren.

Nils Skutle har i henhold til sin arbeidsavtale adgang til å fratre ved fylte 58 år. Skutle fylte 58 år i august.

RBK spiller kamp på Kypros

Da nyheten om RBK-lederens avgang kom var Rosenborg i kamp mot AEK Larnaca på Kypros, og det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med Skutle.

Rosenborg - Larnaca

Nyheten om at Skutle går av som leder kom mens RBK spilte kamp mot AEK Larnaca på Kypros. Bildet er fra da de to lagene spilte 0-0 på Lerkendal 18. august i år.

Foto: Alley, Ned / SCANPIX

– Vår plan var å offentliggjøre min fratredelse i løpet av september, men mye fokus rundt min person i media har gjort at vi har valgt å fremskynde offentliggjøringen. Jeg håper dette bidrar til ro rundt klubben. Rosenborg er et lag, ingen enkeltspillere er viktigere enn laget, sier Nils Skutle i en kommentar på rbk.no.

– Jeg har hatt en flott tid i Rosenborg

– Nils Skutles innsats for klubben er udiskutabel. Han har hatt en av de mest sentrale rollene i eventyret Rosenborg som vi alle er meget takknemlige for, sier styreleder Terje Svendsen i en kommentar.

Nils Skutle tiltrådte som styreformann i Rosenborg Ballklub i 1993, i 1998 ble han daglig leder. Nils Skutle er den lengst sittende lederen i norsk fotball.

– Jeg har hatt en flott tid i Rosenborg, og er stolt over å få ha vært med på en fotballreise som har betydd mye for mange.” sier Nils Skutle i en kommentar.

Nils Skutles fratreden vil skje etter avtale. Arbeidet med å finne hans erstatter er i gang.

– Han har gjort en formidabel jobb

Bjørn Hansen

RBK-veteran Bjørn Hansen har vært sterkt kritisk til Nils Sutle.

Foto: Torill Aamodt / NRK

RBK-veteran og mangeårig trener Bjørn Hansen har vært sterkt kritisk til RBK-ledelsen, og Nils Skutle i særdeleshet, den siste tida. Han mener nedturen i Rosenborg har pågått i årevis uten at ledelsen har tatt skikkelig fatt i problemene.

Han har mer enn antydet at Skutle burde gå av som leder for Rosenborg, men avgangen i kveld kom brått på.

– Det kjennes rart, nå vil jeg si at Nils Skutle har gjort en formidabel jobb gjennom 20 år for Rosenborg - det er det ingen tvil om. Ved siden av Nils Arne Eggen er det kanskje han som har betydd mest for klubben disse åra, sier Hansen.

– Tida var inne

Hansen synes det var en voksen og riktig avgjørelse som Nils Skutle tok.
– Det er i tid for alt og nå var tida inne for et skifte, sier han.

Han håper nye koster nå kan revitalisere laget, men har ikke tenkt på om han mener flere i ledelsen bør forlate klubben.

– Nå må også vi andre rette søkelyset mot oss sjøl og finne ut hva vi kan bidra med i denne situasjonen slik at vi kan få ro i klubben, sier den mangeårige Rosenborg-treneren til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe

Kveldens Midtnytt er ved Grete Thobroe