Eggen: – Jeg varer ikke evig

Nils Arne Eggen går over i en mer rådgivende rolle i Orkla denne sesongen, etter å ha vært hovedtrener i tredjedivisjonsklubben i flere år.

Nils Arne Eggen

Eggen spøker med pressen før en RBK-kamp i Europa League i 2010. De siste fire årene har han trent Orkla, men nå går han over i en rådgivende rolle i klubben.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Selv sier en av Norges mest repekterte trenere gjennom tidene at dette er en helt naturlig endring.

– Dette er helt naturlig. Jeg varer ikke evig, så nå er det Arnstein som er trener i Orkla, sier Eggen til NRK, noen få minutter før han skal møte Orkla-gjengen til lagets siste treningskamp før seriestart.

Likevel tar han seg tid til å fullrose erstatteren, Arnstein Røen, som tar over hovedtreneransvaret fra og med denne sesongen.

– Han er en veldig god og lovende trener, sier Eggen.

Skal bidra med kunnskap

Trenerlegenden trekker seg ikke ut av verken Orkla eller fotballen. Han skal fra nå ha en rådgivende rolle i klubben. Det var Avisa Sør-Trøndelag som først omtalte saken, og Eggen har sagt til avisen at denne endringen har vært planlagt i en god stund.

Den nye Orklatreneren føler seg heldig som har hatt Eggen som læremester i snart fire år.

– Det er ikke alle som har vært like heldig som meg. Jeg har lært utrolig mye av Nils. Ikke bare det som foregår på feltet, men også det å få diskutere fotballfaglige ting med han, sier Røen til avisa-st.no.

Orkla sesongåpner hjemme mot Stjørdals-Blink søndag 10. april.