Nicklas Bendtner om å sitte på benken: – Det er veldig uvant

Nicklas Bendtner er blitt benkesliter i Rosenborg.

Nicklas Bendtner på trening igjen

UVANT: Nicklas Bendtner har hatt det tungt så langt i sesongen. Den danske superspissen har ennå ikke vært i startoppstillingen til RBK-trener Eirik Horneland.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

To poeng. Ingen seire. Nest sist på tabellen.

Slik er realiteten for Rosenborg etter fire spilte kamper i Eliteserien 2019.

Mandag spilte Rosenborg mot Strømsgodset. Kampen endte uten et eneste mål – og med pipekonsert fra RBK-supporternes tribune.

Nicklas Bendtner spilte de ti siste minuttene av kampen mot gjestene fra Drammen. Den danske stjernen har ikke vært med i startoppstillingen til trener Eirik Horneland.

– Det er ikke noe noen spillere ønsker, sier Bendtner til NRK.

Støtter trenerens valg

Rosenborg har scoret to mål så langt i sesongen. Ingen av målene er satt av spisser. Likevel har ikke spiss Nicklas Bendtner vært førstevalget til Eirik Horneland.

Dansken sier det er «veldig uvant» å sitte på benken. Men han er ikke uenig i Hornelands avgjørelse.

Nicklas Bendtner på Rosenborg-trening

IKKE I TOPPFORM: Ifølge RBK-trener Eirik Horneland er det ennå et lite stykke igjen til Nicklas Bendtner er i toppform. Bilder er tatt under trening tidligere i april.

Foto: Kirsti Kringstad / NRK

– Jeg «backer» treneren, lagkameratene mine og klubben.

Ifølge Horneland er det «helt uproblematisk» å samarbeide med en benket Bendtner. Treneren er tydelig på at dansken ikke er i god nok form.

– Det er fremdeles et stykke igjen før både for han, Søderlund og Botheim kommer tilbake i topp-topp form, sier Horneland.

Urovekkende snuoperasjon

Horneland lanserte 4-4-1-1-formasjon da han kom til Rosenborg tidligere i år. Mandag gikk han tilbake til den vante 4-3-3-formasjonen.

Noen har tatt til orde for at snuoperasjonen er urovekkende.

Fotballekspert Carl-Erik Torp mener endringen er et signal om at Eirik Horneland ikke kommer til å være RBK-trener særlig lenge. Fotballekspert Bent Skammelsrud tror ikke denne endringen er noe Horneland egentlig ønsket.

Selv sier Horneland at beslutningen om å gå tilbake til 4-3-3 var enkel, og at han tok den alene.

Eirik Horneland på Rosenborg-trening

SNUDDE: Eirik Horneland har gått tilbake til den velkjente 4-3-3-formasjonen i forsøket om å få Rosenborg opp fra bunnsjiktet av eliteserietabellen.

Foto: Kirsti Kringstad / NRK

Bendtner: – 4-3-3 er Rosenborgs DNA

Nicklas Bendtner er fornøyd med at Rosenborg er tilbake til den vante formasjonen.

– Vi kjenner våre posisjoner bedre i den formasjonen. Det er Rosenborgs DNA.

Tirsdag ettermiddag trente han og lagkameratene på Lerkendal. Nå er det full konsentrasjon mot det som venter søndag, på Aker Stadion i Molde.

– Vi skal forberede oss godt. Vi vet hva som står på spill med henblikk til tabellen, sier Bendtner fem dager før ferden går mot sørvest.