Nicki før kampen: - Publikum betyr alt

Støtten Nicki Bille har fått fra publikum har varmet danskens hjerte. Derfor håper han på en reprise fra fjorårets 16.mai kamp på Lerkendal. Da scora han tre mål mot Sarpsborg.

Bille

HILSER PUBLIKUM: Støtten Nicke Bille fikk etter bybråket i København har varmet hans hjerte. Her hilser han mot publikum etter kampen mot Brann i eliteserieoppgjøret.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi var gode offensiv sist kamp mot Sandefjord. Vi skapte mange sjanser, og scora mål. Dette skal vi hente fram også i kveld, sier Nicki.

16. mai betyr festfotball på Lerkendal. Rosenborg har statistikken på sin side, og fjorårets kamp mot Sarpsborg er Nicki Billes beste fotballminne for Rosenborg. Det ligger an til et fullsatt stadion også i kveld.

Selvtillit på laget

– Vi leda 2-0 og så utligna Sarpsborg til 2-2, så vant vi 4-2, og jeg scora tre mål. Det var helt klart mitt beste minne for Rosenborg, sier dansken, som sammen med sine lagkamerater har god selvtillit foran kveldens oppgjør mot Stabæk.

– Stemninga er god, sier Nicki.

- Bør slå Stabæk

Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes mener Rosenborg bør slå en motstander som Stabæk.

– Jeg blir litt lei av at RBK-spillerne sier at hver og en kamp er vanskelig å vinne. Jeg mener av og til at man bør si at denne kampen skal vi vinne. Kampen i kveld er en slik, sier han til NRK.

Nicki Bille Nielsen

KJEMPER SEG TIL START: Nicke Bille er innstilt på å kjempe seg tilbake i starttroppen. Her sammen med sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Takknemlig

– Hva betyr publikum for deg?

– Det som er gøy med å spille fotball er at det er et publikum å spille for. Det betyr alt, sier Nicki. Som ble tatt i mot som en helt av publikum etter bybråket i København.

– Det har varmet mitt hjerte. Det er veldig spesielt og jeg er utrolig takknemlig for måten de har tatt meg til seg på, sier Bille.

Les mer: Jeg har ikke noe alkoholproblem

Trøkk på tribunen

Dansken vet ikke om han er tatt ut i starttroppen enda. Men han gleder seg til å spille for et fullsatt Lerkendal i kveld.

Nicki Bille Nielsen

SKAL INGEN STEDER: Nicke Bille jubler etter straffescoring mot brann i eliteserieoppgjøret. Han trives i Rosenborg, og har ingen planer om å bytte klubb.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– 16. mai har en litt annen stemning enn til vanlig. Det er mange unge mennesker som kommer for å se på. Og det er høy lyd fra tribunene, sier Bille.

Han avviser spekulasjoner om at han er på veg bort fra klubben.

– Jeg ble spurt forleden om jeg var fornøyd med å sitte på benken. Og jeg synes det er feil å si at jeg er det. Jeg vil gjerne spille . Jeg synes ikke en fotballspiller skal være fornøyd med å sitte på benken. Men det betyr ikke at jeg skal slutte, sier Nicki.

Han er innstilt på å jobbe hardt for å komme i starttroppen.

– Jeg må bare stå på, og håper å komme i startstilling snart. Jeg har ikke lyst til å dra andre steder. Jeg vil gjerne vinne titler for Rosenborg, sier Bille, som mener han har det utrolig godt i klubben.