NHO-direktør blir ny leder for NAV Værnes

Etter tolv år går Merethe Storødegård fra NHO og blir ny leder for NAV Værnes.

Merethe Storødegård

Stjørdalingen Merethe Storødegård blir ny leder for NAV Værnes.

Foto: Moment studio

– Det å få lov til å lede en slik organisasjon er utrolig spennende, sier Merethe Storødegård i en pressemelding fra NAV.

NAV Værnes dekker kommunene Frosta, Meråker, Selbu, Stjørdal og Tydal. Ut fra 43 søkere var det Storødegård som fikk jobben til å lede NAV Værnes videre.

Jeg gleder meg veldig til å ta del i den kompetansen som er på NAV Værnes og lede arbeidet med å bygge teamet videre, sier hun.

– Nyttig erfaring fra næringslivet

Selv er Storødegård fra Stjørdal og har jobbet som regiondirektør for NHO Trøndelag siden 2004.

Fylkesdirektør i NAV Nord-Trøndelag, Vegard Rydningen, er svært fornøyd med at Storødegård blir ny leder for NAV Værnes, og tror hennes erfaring fra næringslivet vil være nyttig.

Vegard Rydningen

Fylkesdirektør i NAV Nord-Trøndelag, Vegard Rydningen, er svært fornøyd med den nye lederen.

Foto: Johan Arnt Nesgård / Trønder-Avisa

– Vi ser store muligheter i å trekke veksel på erfaringen hun har fra næringslivet i regionen når hun nå blir leder hos oss, sier Rydningen i en pressemelding.

Storødegård forteller at inkludering vil være viktig for henne i jobben som leder for NAV Værnes.

– Å jobbe mer med inkludering og bidra til å gi flere muligheten til å leve gode liv er noe jeg har hatt lyst til lenge, sier hun.

Vil bruke nettverket for å få folk i arbeid

Fra før av har hun erfaring fra arbeid gjennom inkludering gjennom IA-rådet, Ringer i vannet og samarbeid med Røde Kors.

– Jeg tror det er viktig at NAV samarbeider med flere aktører om oppdraget. Nå er det på tide at jeg tar med meg kompetansen herfra ett steg videre, sier Storødegård.

Et godt samarbeid med arbeidsgiverne er avgjørende for å få flere i jobb, men er også viktig for bedriftene, mener hun.

– Et godt samarbeid med arbeidsgiverne er også avgjørende for å sikre bedriftene tilgang på viktig kompetanse og arbeidskraft. Her mener jeg NAV er på riktig spor, og jeg vil bidra med det jeg kan gjennom mitt nettverk til å åpne flere dører for å få folk i arbeid, sier Storødegård.