NRK Meny
Normal

Nesten utsolgt på Lerkendal

Billettsalget til Rosenborg - Hønefoss har tatt skikkelig av det siste døgnet, og nå ser det ut til at det blir 20.000 tilskuere og utsolgt hus på Lerkendal i kveld.

Kjernen Rosenborg

Det ventes fulle tribuner og stor stemning på Lerkendal i kveld.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Tove Moe Dyrhaug, arrangementsansvarlig, RBK

Tove Moe Dyrhaug tror på et utsolgt Lerkendal mot Hønefoss i kveld.

Foto: RBK

For noen dager siden så det ut til at den tradisjonelle og svært populære 16. maikampen for første gang på mange år ikke ville bli utsolgt.

Færre sesongkort

Rosenborg har solgt 2000 færre sesongkort i år, og kombinert med dårlige værprognoser så det litt mørkt ut.

– Men nå ser det ut til at det blir finvær, og trege trøndere har likevel sikret seg billetter, sier arrangementssjef Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til NRK.

Rosenborg topper tabellen før kampen, og har ennå ikke tapt i år. Nesten ingen tror årets første tap kommer mot Hønefoss, men vi kan jo minne om at RBK tapte 1-0 på Lerkendal for Haugesund for ett år siden...

Så litt mørkt ut

– Dette ser virkelig bra ut. Vi så ikke så lyst på det for noen dager siden, men nå har det snudd. Jeg hadde blitt overrasket om vi ikke hadde klart å selge alle billettene til kampen, sier Moe Dyrhaug.

Klubben har i formiddag fått flere telefoner fra folk som ikke finner ledige billetter. Men de finnes. Både på langsidene og enkeltseter rundt om på banen.

– Familietribunene er stort sett fulle, og vi har nå passert 19.000 solgte billetter. Men det er bare å ta kontakt, så skal vi ordne kampbillett, sier arrangementssjefen.

I dag skinner sola over Trondheim og Lerkendal, og ved kampstart er det meldt 14 grader og overskyet vær i Trondheim. Men verken snø eller regn.

– Dette ser veldig bra ut, sier Tove Moe Dyrhaug.