Hopp til innhold

Nesten kjørt ned på vei til skolen

Kampanjene ved skolestart ser ikke ut til å virke. Men nå intensiverer politiet kontrollene.

Trafikkaksjon Singsaker skole

Politiet var med under fakkeltoget på Singsaker skole.

Foto: Stian Hansen / NRK

Hver år arrangerer skoler over hele landet trafikkampanjer ved skolestart for å få sjåfører til å dempe farten når de kjører i nærheten av skolene. Men nå tyder det på at kampanjene ikke virker.

En vekker for sjåførene

Skoleelevene ved Singsaker skole i Trondheim forteller at de blir både påkjørt og syklet ned når det er på vei til eller fra skolen.

– Både bilister og syklister kjører alt for fort og det er en stor fare for barna, sier leder for Foreldreutvalget ved skolen Lina Steinsbekk.

Fredag morgen arrangerte skolen fakkeltog der de lyste opp de mest trafikkerte veiene rundt skolen.

– Vi må vise at vi er her og at bilene ikke må kjøre så fort, sier flere elever ved skolen.

Kjører på rødt

Bård Larsen fra politiet var til stede på aksjonen fredag morgen. Han er rystet når han blir fortalt flere historier om nestenulykker i området rundt skolen.

– Elever forteller at de nær har blitt påkjørt når de har krysset gaten på grønn mann. Da har det kommet biler susende over krysset i full fart, sier Larsen til NRK Trøndelag.

Intensiverer kontrollene

Politiet sier de er klar over at det kjøres for fort og at det er trist at sjåførene ikke har respekt for skoleelevene.

– Det er betenkelig at voksne folk med førerkort må kjøre på noen før de forstår at det er farlig. Det er også betenkelig at de ikke skjønner at ungene ikke har den samme kontrollen som de voksne og at de kan gjøre noe uforutsett, sier Tryggve Duun, leder for vakt-og beredskapsseksjonen ved Sentrum politistasjon.

Han sier det er en utfordring å følge opp kampanjene de har ved skolestart der de forsøker å vekke bevisstheten til bilister som ferdes i området rundt skolene.

– Singsaker skole har satt i gang en veldig bra aksjon som vi støtter. Dersom andre skoler har behov for bistand når det gjelder trafikksituasjonen, som kommer vi til å stille opp, sier Duun til NRK Trøndelag

Duun sier til NRK at kontrollene blir intensivert.

– Vi har styrket trafikktjenesten, sier han.

Siste fra Trøndelag