Nekter fremdeles for å ha drept Falck Danielsen

Mannen, som alt er dømt for medvirkning til drapet på Vibeche Falck Danielsen, står fast ved at det var ekssamboeren hans som utførte drapet i Trondheim i fjor vinter.

Vibeche Sofie Falck Danielsen

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelva i Trondheim 21. januar i fjor etter å ha vært savnet i fem dager.

Foto: Privat/NRK

Selv sier mannen i tingretten i Trondheim tirsdag at han kun holdt fast den dreptes føtter.

Den 49 år gamle mannen ble i juni dømt til 13 års fengsel for drapet, men sa i rettsaken i lagmannsretten at det var den daværende samboeren hans som brukte øksa.

Hørte bråk fra soverommet

49 åringen vitnet tirsdag mot sin nå drapstiltalte ekskjæreste.

Vitnet forklarte at han satt i stua da han hørte bråk fra soverommet der Vibeche og samboeren hans var. Det var ingen hyling, men lyd av møbler som om de ble dradd eller skjøvet langs gulvet. Etter noen minutter ville han undersøke hva som skjedde.

– Jeg kom inn på rommet og da så jeg tiltalte hugge den drepte med øksa, forklarer vitnet.

Han sier videre at han prøvde å ta redskapet vekk fra den daværende samboeren, men at han ikke klarte det. Vitnet sier han ikke ble tvunget til å holde den dreptes føtter, men at dette bare skjedde.

Varslet politiet

En stund senere kom Vibeches samboer tilbake til leiligheten og fikk se bylten som lå innpakket på stuegulvet.

Vibeches 53 år gamle samboer avviste i tingretten tirsdag at han skulle ha vasket øksa, slik tiltalte sa i retten mandag. 53–åringen holdt fast ved forklaringen han har gitt før.

– Jeg tenkte bare på å komme meg ut av leiligheta mi da jeg forstod at Vibeche kunne være drept, sa den etterlatte samboeren til avdøde.

Ifølge den alt drapsdømte 49 åringen, skal samboeren til den drepte ha sagt at han ville at de skulle fjerne den «pakken» på gulvet før han kom tilbake igjen.

Deretter forlot samboeren og en kamerat leiligheten, og ei tid etter varslet de politiet om at det kunne ha skjedd et mulig drap. Men da politiet kom til åsstedet var det tomt.

Husket mer etter å ha byttet advokat

49-åringen husket lite da han selv stod tiltalt første gang for drapet på Vibeche.

Men først i ankesaken i juni, fortalte han flere detaljer og dro samboeren inn i saken.

Han sier han begynte å huske mer etter at han skiftet advokat mellom saken i tingretten og lagmannsretten,m en at han hele tiden har ment at tiltalte slo med øksa.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.