NRK Meny
Normal

Nekter fortsatt vold

Mannen, som er tiltalt for å ha drept sin sønn, gjentar at han aldri har slått sine barn eller kone.

Tiltalte
Foto: Knut Løvaas / NRK

Tiltalte fortsatte torsdag sin forklaring i Trondheim tingrett. I dag var det forsvarerne som spurte han ut.

Tiltalte, en 44 år gammel iransk statsborger, sier at hans kone en gang har sagt at han plaget henne og sønnen, men at hun aldri har sagt at han har slått dem.

- Jeg ba dem ta opptak hvis jeg slo dem, men de gjorde aldri det. Det betyr av jeg ikke har brukt vold, sa han i retten torsdag formiddag.

Slet på skolen

På spørsmål om hvordan barna hadde det på skolen, sier han at barna hadde språkproblemer, og at de sleit på skolen.

- Hadde du et godt forhold til lærerne og skolen? spør forsvarer.

- Barna ble plaget av andre elever og klaget over det hjemme. Vi tok det opp med lærerene og ba om hjelp, svarte tiltalte.

Da den drepte sønnen begynte på ungdomsskolen, skal eldre elever ha tvunget han til å skaffe dem røyk. Ifølge tiltalte stjal han røyk hjemme for å gi til de eldre medelevene.

Han hevder han har bedt om et møte med skolen, uten å ha fått det.

- De brydde seg ikke om oss, sier han.

Den eldste sønnen begynte å skulke skolen, han gjorde ikke lekser og hørte heller ikke på foreldrene.

- Han kom ikke hjem når han skulle om kveldene. Slo av mobilen, så vi måtte ut på gatene for å lete etter han. Vi prøvde å få han til å høre på oss, gå på skolen og komme hjem, men vi lyktes ikke, forklarte 44-åringen i tingretten.

På krisesenter

Både sønnen og hans mor har vært på krisesenter. Etter at sønnen en gang hadde vært borte hjemmefra i to til tre netter, kontaktet den tiltalte 44-åringen politiet.

Han ville at de skulle snakke ham til fornuft, men i stedet ble han tatt hånd om av barnevernsvakta. Foreldrene samtykket i at sønnen skulle være på Catharina-senteret, en barnevernsinstitusjon i Trondheim, i tre måneder.

- Vi ville det beste for sønnen, sier tiltalte. Vi ville at han skulle få hjelp og ikke drive han ut av hjemmet. Håpet var å få han hjem igjen.

Både tiltaltes kone, datter og deres yngste sønn var en tid på krisesenter. På spørsmål om hvordan de havnet på krisesenteret, sier tiltalte at alt var normalt mellom ham og kona, selv om de bodde på krisesenteret.

- Vi var sammen om dagene, mens hun sov på senteret. Hun måtte melde seg for ikke å miste plassen.

Ble trakassert

Tiltalte forsøkte å tegne et bilde av belastningene han mener familien var utsatt for på Stavset. Ungdommene i nærmiljøet skal krenket og fornærmet familien.

-Hvordan skulle jeg takle alle disse belastningene? Det var mange problemer hjemme, og mange som plaget oss. Jeg begynner nesten å gråte. Jeg hadde skam, jeg kunne ikke gå med oppreist hode når jeg gikk ut. Jeg hadde pakket alle mine saker og var klar til å flytte. Hadde vi fått gjøre det, hadde min sønn fortsatt vært i live. Jeg er veldig glad i min sønn og jeg kan ikke leve uten han, forklarte 44-åringen i tingretten torsdag.