NRK Meny
Normal

Nekter å gi opp håpet om seriegull

Mikkel "Mix" Diskerud ber RBK-supporterne om hjelp i gullkampen mot Strømsgodset.

m

I helga kan Strømsgodset avgjøre gullkampen i eliteserien. Får Mikkel «Mix» Diskerud og Rosenborg det som de vil, blir avgjørelsen om gullet utsatt i en runde til.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Søndag kan gullkampen i eliteserien bli avgjort.

Dersom Strømsgodset tar tre poeng mot Tromsø har dramenserne så solid målforskjell at RBK aldri klarer å ta dem igjen på tabellen, selv om trønderne skulle vinne mot Viking på hjemmebane.

Men hvis Godset snubler på Alfeim og gir fra seg poeng er det fortsatt håp - så lenge Rosenborg gjør alt riktig i sesongens siste seriekamp på Lerkendal.

Og det er her Mikkel Diskerud ønsker hjelp fra RBK-fansen.

– Jeg tror ikke folk skjønner hvor mye det betyr for oss spillere at det er mange som er på tribunen, og at de roper, hoier og skriker. Det får oss til å løpe de ekstra meterne og får adrenalinet vårt til å gå opp, så de er virkelig en tolvte mann på laget, sier Mix til NRK.no.

– Vi har rotet det til selv

Strømsgodset er inne i en god flyt med seier i de siste fire seriekampene.

Det har ikke gått like bra for Rosenborg, som senest tapte 1-0 borte mot Molde i forrige serierunde.

– Det er ikke noe moro. Vi har hatt mange matchballer og det er vi som har rotet det til. Det hjelper å score mål, og det har vi ikke vært gode nok på.

Folk på gata i Trondheim har ikke lenger troen på at seriegullet kommer til trønderhovedstaden, men Mix og de andre RBK-gutta nekter å gi opp håpet.

– Strømsgodset har vært kjempegode, det skal de ha. Men vi har to kamper igjen og vi håper at Tromsø gjør en stor kamp mot Godset, og så er vi med igjen i kampen hvis vi vinner mot Viking.

Ny sjanse for gull i cupfinalen

Etter tapet mot Molde skrev Adresseavisen at sjansen nå var stor for at dette blir den første sesongen siden 1984 at det går tre år uten RBK-gull i serien.

Seiersvante trøndere er kravstore, og Mix vet at skuffelsen kommer til å være stor dersom gullet går til Godset i helga.

– Skuffa kan alle være, det er helt greit. Man kan være skuffa i to-tre dager eller en uke, men etter det er det bare å reise seg opp igjen. Jeg skjønner at trønderne ønsker gull, og det gjør vi også. Nå holder vi på troen, og blir det ikke seriegull så blir det kanskje gull i cupfinalen.