NRK Meny
Normal

Nekter å gi opp håpet om avansement

Venstreback Mikael Dorsin mener RBK ble naive mot Lazio, men nekter for at laget har mistet sjansene til avansement i Europaligaen.

En skuffet svenske oppsummerer etter tapet mot Lazio.

Mikael Dorsin mener RBK ble naive i kampen mot Lazio.

– Det er ikke over ennå. Det er tre jevne kamper igjen. Med maks flaks kan vi vinne alle, sier Dorsin etter kampslutt.

Lazio fikk en mann utvist etter fem minutter, og mye lå til rette for et nytt mirakel for RBK i Italia. Men hjemmelaget ble for sterke og vant 3-1.

– Det er alltid skuffende å tape, sier Dorsin.

– Blir naive

FBL-EUR-C3-LAZIO-ROSENBORG

Søderlund satt ballen i stolpen. Dorsin mener RBK skuslet bort mulighetene.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Rosenborg hadde to skudd i stolpen før pause, men ingen gikk i mål. Dorsin mener laget må bli flinkere til å ta vare på egne sjanser.

– Vi starter kampen veldig bra, og vi blir en mann mer. Vi har ballen mest, men vi blir hardt straffet når vi ikke er fokusert. Vi kan ikke gi bort de sjansene vi gir, og vi må score på våre sjanser.

Selv med tap, mener han laget kan ta med seg noe positiv fra kampen.

– Vi møter et bedre lag enn vi bruker. Selv om vi taper, mener jeg vi spillmessig er på høyde med Lazio. Men vi ble naive og utålmodig.

«Bruttern» misfornøyd

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen mener RBK må lære av sine feil.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– I Europa er det en fordel å forsvare seg. Det gjør vi ikke. Mot 10 mann i Lazio får de tre overganger, og vi kan ikke forsvare oss sånn, sier Kåre Ingebrigtsen.

Han syns ikke tapet er flaut, men mener RBK ble for udyktige.

– Flaut syns jeg ikke det er. Jeg er veldig fornøyd med 95 prosent av kampen, men vi er ikke dyktig nok i begge bokser. Det var Lazio.

Hva må dere bli bedre på?

– Vi må forsvare oss bedre. På 2-1 hadde vi alle muligheter til å komme inn i kampen igjen. I stedet for ender vi opp med en straffe til Lazio, og det blir for enkelt.

Han er ikke like optimist på RBKs sjanser som Dorsin.

– Nå står vi med ett poeng, så vi skal ikke se på avansement. Vi har to hjemmekamper, og vi skal vinne hver enkelt match. Nå må vi har lært såpass at vi skal ikke gi bort mål, de skal fortjene det mot oss, sier Ingebrigtsen.

Laster innhold, vennligst vent..