NRK Meny
Normal

Rock City-sjef i Namsos nekter å gå av

Åsmund Prytz nekter å trekke seg som daglig leder i Rock City. Nå kjemper fagforeningen Naturviterne for at han skal få beholde jobben.

Åsmund Prytz

Styret i Rock City vil skifte ut daglig leder Åsmund Prytz, men han vil ikke gå av frivillig.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

På knappe to år har Åsmund Prytz klart å snu underskuddsrammede Rock City i Namsos til et selskap som ser ut til å gå med overskudd. Samtidig er arbeidsstokken mer enn halvert.

Drøftingsmøte

Men styret i Rock City ønsker en ny kurs, og vil kvitte seg med Prytz. Dette ble kjent i sommer, og sist torsdag møttes partene til drøftingsmøte i Oslo.

– Vi mener at Prytz må få fortsette i jobben som daglig leder i Rock City. Nå har vi drøftet saken med arbeidsgiveren, og vi er fortsatt i drøftinger. Saken er ikke avklart, men noe mer kan jeg ikke si om dette så lenge drøftingene pågår, sier juridisk rådgiver Ingvild Irgens-Jensen i fagforeningen Naturviterne til NRK.

Verken styreleder Gunnar Robert Sellæg eller Åsmund Prytz ønsker å uttale seg til NRK om saken.

Rock City i Namsos er et ressurssenter for pop og rock, og ble åpnet 11. november i 2011. Ett år senere slet selskapet med et underskudd på rundt ti millioner kroner, og det endte med at Namsos kommune i fjor sommer overtok Rock City .

Uenighet om veien videre

Åsmund Prytz tok over som daglig leder av Rock City i oktober 2012, og har i løpet av denne tiden gjort organisasjonen levedyktig igjen med positive regnskapsstall.

Ingen av partene vil bekrefte årsaken til at styret i Rock City ønsker en ny daglig leder, men etter det NRK erfarer er det uenighet om veien videre for selskapet som ligger bak.

Styret i Rock City skal møtes igjen 3. september for å diskutere saken videre.

Rock City

Rock City i Namsos ble åpnet 11. november i 2011.

Foto: Eivind Aabakken /NRK