NRK Meny
Normal

Nei til tentamen i Stjørdal

Elever på videregående skole i Stjørdal får ingen heldagsprøver før jul. Årsaken er skjerping av krava til undervisning.

Lærer
Foto: Christophe Petit Tesson / MAXPPP/MAXPPP

Når elevene har heldagsprøve i ett fag, mister de samtidig undervisning i andre fag.

Poenget er at elevene skal få den undervisninga de har krav på, og ikke miste undervisningsdager på grunn av ekskursjoner, turer, Operasjon Dagsverk, eller andre tema-dager.

Ved fylkesutdanningssjefens kontor har de utvikla et kontrollsystem, slik at kan gå inn og sjekke om elevene faktisk får den undervisninga de i følge utdanningsloven har krav på.

Streng tolkning av regelverk

Ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal har de faktisk tolka regelverket så strengt at det ikke blir heldagsprøver ved skolen før jul i år.

- Heldagsprøver blir tatt ut på lik linje med andre alternative dager, slik at lærerne må ta igjen de undervisningstimene de har tapt sier Roger Furøy, som er leder i Utdanningsforbundet ved Ole Vig.

Det skjerpa kravet til undervisning er et stort diskusjonstema ved flere videregående skoler NRK Trøndelag har vært i kontakt med.

Praksisen varierer ved skolene, og hos fylkesutdanningssjefen vil de fortsette med å telle undervisningstimer slik at elevene får den undervisninga de har krav på.