NRK Meny
Normal

Nei til økte busspriser

I kveld demonstrerte trondhjemmerne mot økte busspriser

Demonstrasjon mot økte billettpriser
Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

I dag ble det protestert mot økte billettpriser på buss i Trondheim. Naturvernforbundet hadde fått med seg Høyre i en protest mot det rødgrønne flertallet i kommunen.

Det var Naturvernforbundet som hadde tatt initiativ til demonstrasjonen mot å betale åtte kroner mer for en bussbillett. Dette er helt på linje med det Høyre har gått inn for, så dermed fikk Naturvernforbundet en ny og uventa alliansepartner.

Bakgrunnen for at prisen går opp fra 22 til 30 kroner er at det fra nyttår er fylkeskommunen som tar over kollektiv-trafikken. De har ikke penger til å holde prisen nede. Høyre foreslår derfor å bruke penger fra kommunens kraftfond for å dekke mellomlegget.

 

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.