Nei til ny naturiststrand

Det blir ingen ny naturiststrand i Trondheim. I dag stemte politikerne nei til videre arbeid for å finne ei ny fristrand.

Naturist i Djupvika
Foto: Stein Lorentzen / NRK

Politikerne i Trondheim gir opp å finne ei ny fristrand til byens naturister. Etter to år med leting, har ikke rådmannen klart å finne et egnet sted for nakenbading.

Finner ikke egnet strand

- Det jo trist det. Men nå har vi gått mange runder, og pålagt rådmannen flere og flere runder for å se om det finnes noe sted der dette kan realiseres. Men han har kommet tilbake og sier at det ikke finnes noe strand som kan passer til formålet, der vi unngår konfliktene som oppsto i Djupvika, sier kommunalråd i arbeiderpartiet, Åse Sætran.

Naturistpunktum


Det ble i dag satt et endelig punktum for byens naturisters mulighet til å få en egen strand. Etter at fristranda i Djupvika ble avviklet i 2007 har kommunen vært på leting etter et nytt og mer egnet. Det har ikke rådmann klart.

- Skuffende. Da bystyret fattet vedtaket om at det ikke skulle være naturiststrand i Djupvika, lå det i vedtaket at det skulle finnes et alternativ, sier kommunalråd i Rødt, Arne Byrkjeflot.

- Bør se på Djupvika på ny

- Når rådmannen sier at det ikke fins noe alternativ, så bør vi gå tilbake og se på Djupvika på ny, for å se om det er noe som kan gjøres med området, slik at vi kan får ned konfliktene, sier Arne Byrkjeflot.


Alle partiene i bystyret stiller seg positive til ei fristrand. Derfor holder de fortsatt døra litt på gløtt.

- Dersom det fins en grunneier i strandsonen, som har et område som passer, så er vi lutter velvilje til det, sier Åse Sætran.