Nedslående kontroll – seks fikk kjøreforbud

Seks biler fikk kjøreforbud, og 49 kjøretøy ble begjært avskiltet under flere trafikkontroller i Trondheim mandag ettermiddag og kveld. – Nok et nedslående resultat, mener Jan Ivar Moen i Statens vegvesen.

Avskilta biler

Flere av bilene fikk ikke kjøre videre etter at de ble stoppet av kontrollørene fra Statens vegvesen.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Fra klokka 14.30 til 20.30 passerte 6500 kjøretøy kontrollene mandag. 49 kjøretøy ble begjært avskiltet, men 20 ordnet opp på stedet.

Seks fikk kjøreforbud, 19 hadde tekniske mangler, fem kjørte uten gyldig førerkort, og fire hestehengere var ikke godkjent for transport av dyr.

– Ikke overraskende

– Resultatet er nedslående, men dessverre ikke overraskende, sier leder for utekontrollen i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag, Jan Ivar Moen til NRK.

Statens vegvesen har slike storkontroller annenhver måned, og mandagens resultat føyer seg dessverre inn i en lang rekke av ulovligheter på trønderske veier.

Begjært avskiltet

– Vi skulle selvsagt ønsket at alle trafikantene hadde alt i orden, men sånn er det jo ikke. Det er spesielt skuffende at så mange er ute på veiene i kjøretøy som er begjært avskiltet, sier Moen.

– Jeg har ikke fått tilbakemeldinger på alle forholdene ennå, men i flere av tilfellene kunne det endt med ulykker, mener Jan Ivar Moen.

Avskilta biler 2

Mange biler ble stoppet under kontrollen på mandag. Her fra gammelveien mellom Klett og Heimdal.

Foto: Joar Elgåen / NRK