Nedgang for Aker Solutions

Oljeservicekonsernet Aker Solutions har et resultat før skatt på 640 millioner kroner i andre kvartal, mot 981 millioner i samme kvartal i fjor.

AKER VERDAL

Aker Solutions-aksjen falt markert etter at selskapet la fram skuffende kvartalstall torsdag.

Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Driftsresultatet var på 732 millioner kroner, en nedgang fra 963 millioner.

Resultatet er litt svakere enn mange analytikere ventet. Driftsinntektene for årets andre kvartal er 11,9 milliarder, mens det i fjor på samme tid var 14,3 milliarder, går det fram av regnskapet.

– God ordrebok

Bedriften fikk inn ordrer for 15 milliarder kroner i perioden, mot 20,1 milliarder i fjor. Det betyr at selskapet nå har en total ordrebok på 60,3 milliarder kroner.

– Dette er en sterk ordreinngang og ordrereserve som vil gi oss økt forutsigbarhet fremover, sier Øyvind Eriksen, arbeidende styreleder i Aker Solutions.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at det vil ta noe tid å finne Simon Lieunghs etterfølger som konsernsjef. Lieungh gikk av i juni, og Øyvind Eriksen skal ha konsernsjefrollen i mellomtiden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Finansdirektør Leif Borge i Aker Solutions

Finansdirektør Leif Borge i Aker Solutions under presentasjonen av andre kvartals resultat torsdag formiddag.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Kaspihavet

Samme dag som kvartalsresultatet ble offentliggjort, melder Aker Solutions at konsernet har gått sammen med KGNT Holding i Kasakhstan i et joint venture-fellesskap under navnet Aker Caspian. Hensikten er å satse på å forsyne den voksende olje- og gassindustrien i Kaspihavet i kasakhstansk sektor, opplyses det i en melding til børsen.

Aker Solutions er et selskap i Aker ASA, en gruppe selskaper som driver med energi, maritim industri og marine ressurser

Finansdirektør Leif Borge

Finansdirektør Leif Borge presenterte et litt svakere resultat en analytikerne hadde ventet for Aker Solutions.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Bremset børsen

Aker Solutions-aksjen falt markert etter at selskapet la fram skuffende kvartalstall torsdag.

Dette bremset en ellers god start på Oslo Børs. Snaut to timer etter åpning lå hovedindeksen på 358,68 poeng, ned 0,08 prosent.

Aker Solutions tapte 6,82 prosent i løpet av formiddagen. Resultatet før skatt på 640 millioner kroner i andre kvartal var svakere enn det analytikerne hadde ventet.
De fleste av de andre storselskapene åpnet i pluss torsdag. Statoil gikk fram 1,22 prosent, Yara 1,26 prosent, Seadrill 1,36 prosent, Norsk Hydro 1,09 prosent og DnB NOR 1,18 prosent.

Bortsett fra Aker Solutions, var det bare Telenor og Storebrand gikk tilbake torsdag formiddag. Aksjene mistet henholdsvis 0,73 og 0,57 prosent.
Tross nedgang på børsene i USA og Asia, åpnet de toneangivende børsene i Europa opp. Oljeprisen sank noe. Både nordsjøoljen og den amerikanske lettoljen lå på 77 dollar fatet.