NRK Meny
Normal

Nav til Aker

Nav skal i morgen møte ledelsen ved Aker Verdal for å finne ut hva de kan gjøre for de som blir oppsagt.

Aker Verdal
Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

I dag fikk de ansatte melding om at 155 stillinger skal bort. Så mange som 100 risikerer å bli oppsagt.

155 stillinger forsvinner

Usikkerhet

Tor Erik Frøseth

Tor Erik Frøseth er bekymra for framtida.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Stemninga var laber blant de vel 600 ansatte ved Aker Verdal i dag. De har lenge kjent til ledelsens forslag om kraftige kutt i tallet på stillinger. Nå er usikkerheten om hvem som må gå det verste.

- Det blir vanskelig å få fortsette. Du ser usikkerheten på alle som jobber her nå. Jeg må vel se hva som dukker opp av jobber og søke på litt forskjellig, sier 20 år gamle Tor Erik Frøseth.

Noen blir tilbudt sluttpakker, andre blir overført til andre bedrifter i konsernet. Men Fellesforbundet frykter at så mange som 100 blir sagt opp.

Fare for flere kutt ved Aker Verdal

Holde motet oppe

Nav setter derfor flere saksbehandlere i sving for å møte oppsagte akerarbeidere.

- I første omgang er det viktig for oss å få dem registrert slik at de kan søke på dagpenger. Det gjelder også de som er permittert. De som det viser seg ikke greier å skaffe seg ny jobb, de vil vi ha nærmere samtaler med utover høsten, forteller Jostein Solberg, fylkesdirektør i Nav.

Men det finnes grupper Solberg bekymrer seg for.

- Jeg er mest bekymra for de som synes dette er veldig vanskelig og som mister motet litt. Det er det farligste i en sånn situasjon. Derfor er det viktig å prøve å holde motet opp og jobbe med å skaffe seg nytt arbeid.