NRK Meny
Normal

Nattevåk for jazzgeneral

Streiken i hotellbransjen har ført til våkenetter for leder i Trondheim Jazzfestival. Flere store konserter må finne andre lokaler dersom streiken fortsetter.

Ernst Wiggo Sandbakk

Ernst-Wiggo Sandbakk, leder i Trondheim Jazzfestival.

Foto: Frank Pusch

– Jeg vandra på stuegulvet noen timer i natt, det sier Ernst-Wiggo Sandbakk, daglig leder for Trondheim Jazzfestival.

Festivalen har nå kontakta flere scener for å ha reserveløsninger klare dersom hotellstreiken fortsetter. Sandbakk sier de har funnet gode løsninger, men at det har blitt mye ekstraarbeid.

Det er tre konserter på Clarion Hotell på Brattøra, og en konsert på Royal Garden som trolig må flyttes.

Varsler artister

Festivalledelsen jobber nå med å varsle artistene om endringer i planene.

– Jeg sendte nettopp en e-post til managementet til Take 6, sier Sandbakk. Vokalgruppa fra USA opptrer onsdag, og var forespeila en fin konferansesal på Brattøra. Nå er festivalledelsen spent på hva de svarer.

– Vi tror vi skal ro det i land, sier festivallederen. Men Sandbakk er klar på at artistene ikke slår seg til ro med enhver løsning. Det er kresne folk som krever god akustikk og PA.

Om konserten med Take 6 flyttes vil bli bestemt før tirsdag klokka 12. Alternativt konsertsted er Vår Frue kirke i Trondheim.

Vår Frue kirke, Trondheim

Konserten med Take 6 kan bli flytta til Vår Frue kirke.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Enkelt å gi publikum beskjed

– Før i tida måtte man sette opp en plakat på døra om at konserten skulle flyttes, sier Sandbakk. Nå brukes e-post og sosiale medier til slik varsling.

Festivalledelsen har e-postadresser til alle billettkjøpere, så det vil gå fort å annonsere et eventuelt bytte av konsertsted.

Hvis konsertene må flyttes vil det bety ekstra kostnader for arrangøren, blant anna til rigging.