NRK Meny
Normal

Langere selger narkotika på bussen

Sjokkerte passasjerer blir vitne til åpenlyst narkotikasalg på bussen i Trondheim. Langerne leter etter stadig nye salgsmuligheter, mener politiet.

Narko på bussen

Politiet i Trondheim ønsker de hadde bedre kontroll over den økende mengden narkotika i byen. Bussjåfør Svein Mikkelsen reagerer sterkt på at det nå omsettes narkotika også på bussene.

Foto: Arne Fenstad / NRK

– Vi ser at selgerne av narkotika har blitt mer pågående. De kan ta kontakt med personer som i utgangspunktet ikke er potensielle kjøpere, og dette kan også skje på bussen, sier Jan Erik Svendsen ved Sentrum politistasjon.

Svendsen mener narkotikakriminaliteten i byen har kommet ut av kontroll, til tross for at det er prioritert høyt av politiet.

LES: Vil kartlegge hvem som kjøper narkotika

Bussjåfører reagerer

Grethe Opsal

Grethe Opsal i busselskapet AtB fikk melding om narkosalg fra en passasjer.

Foto: Arne Fenstad / NRK

Torsdag i forrige uke fikk busselskapet AtB melding fra en bekymret passasjer som hadde vært vitne til den ulovlige handelen.

– Alle skjønner at det er ubehagelig å være vitne til narkoomsetning på bussen, hvor du får det så nært innpå, sier kommunikasjonssjef i AtB Grethe Opsal.

Også bussjåfører i Trondheim reagerer på opplysninger om at det foregår narkotikaomsetning på bussene i byen.

– Vi liker ikke at det skjer i byen, og hvertfall ikke at det skjer på bussen, hvor det også er barn tilstede, sier bussjåfør Svein Mikkelsen.

– Det hører ikke hjemme noensteds at slikt skjer på et offentlig transportmiddel.

LES: – Alvorlig at så unge mennesker bruker narkotika

– Narkoselgerne mer pågående

Politibetjent ved Sentrum politistasjon, Jan Erik Svendsen, jobber med narkotikakriminalitet. Han er ikke overrasket over å høre at det omsettes stoff på bussen.

– På bussen forsvinner du i mengden, noe som nettopp kan være intensjonen til både selger og kjøper, sier han.

Politiet har over tid sett et økt salg av narkotika på gatenivå i Trondheim. Og narkomiljøet har blitt stadig mer organisert.

– Vi ser at selgerne av narkotika har blitt mer pågående. De kan ta kontakt med personer som i utgangspunktet ikke er potensielle kjøpere, og dette kan også skje på bussen.

SE VIDEO: Åpenlys narkotikaomsetning

Jan Erik Svendsen

– For å få bukt med problemet kreves kontinuerlig innsats og store ressurser. Foreløpig har vi ikke den kontrollen vi skulle ønske vi hadde, sier politibetjent Jan Erik Svendsen.

Foto: Arne Fenstad / NRK