Namdalseid kaster seg på igjen

Namdalseid-politikerne gir ikke opp drømmen om en bedre fylkesveg 17 mellom Namsos og Steinkjer. Nå kaster de seg på prosjektet igjen.

Fylkesveg 17

Arbeidet med utbedringene av fylkesveg 17 fortsetter. Nå vil politikerne i Namdalseid være med i prosjektet igjen.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Steinar Lyngstad

Namdalseid-ordfører Steinar Lyngstad er kritisk til vegløsningene langs fylkesveg 17.

Foto: Privat

Utbedringsplanene for fylkesvegen har vært behandlet flere ganger siden 2005. Nå er prislappen for arbeidet både på fylkesveg 17 og fylkesveg 720 til Malm kommet opp i over to milliarder kroner. Og det er bilistene som må betale det meste gjennom bompenger.

Kritisk til løsningene

– Jeg er kritisk til løsningene i sør, og jeg er kritisk til tiltakene i norddelen. Det må inn noe mer for å forsvare bompenger, sa ordfører Steinar Lyngstad da kommunestyret behandlet saken torsdag, skriver Namdalsavisa .

Det meste av pengene skal brukes i sørdelen av prosjektet mellom Steinkjer og Malm. I norddelen er det for det meste snakk om utbedring av allerede eksisterende veg.

Nå ønsker politikerne både i Namsos og Namdalseid å være med videre for å se om det finnes nye løsninger for å bedre framkommeligheten også nord for Sprova.

– Jeg er tilhenger av prosjektet, og jeg synes det er synd at vi må være med å betale bompenger uten å være med videre, sa Bjørn Engen fra Arbeiderpartiet.

For det er helt klart at Verran og Steinkjer vil gå videre med planene om utbedring av vegene i sørdelen av prosjektet. Dermed må folk betale bompenger her uansett.

– Muret inn av bommer

– I Namdalseid blir vi muret inn av bommer. Dette vil bli kostbart for pendlere både til Steinkjer og Namsos, sa flere av politikerne under kommunestyremøtet.

Tidligere i uka kastet også namsosingen seg på fylkesveg 17-prosjektet igjen, men de krever at det ikke skal være bomstasjoner innenfor kommunens grenser. Det falt ikke i god jord hos mange i Namdalseid.

– Dette fører til at bomsatsen i Gryta blir på 50 kroner, sa ordfører Steinar Lyngstad. Og den beskjeden ble dårlig mottatt av de andre politikerne.

Likevel sa altså flertallet ja til å være med videre i prosjektet, selv om mange av politikerne er kritiske til det.

– Jeg er ikke imot bompenger, men jeg vil ha valuta for pengene. Dette er et prosjekt for Verran og Steinkjer, sa Tone Beate Fossli, ifølge Namdalsavisa.