NRK Meny
Normal

Nakstad gir seg som langrennsutøver

Langrennstalentet Maria Strøm Nakstad (24) har bestemt for å si gi seg i skisporet. Nå skal hun jobbe for å VM i ski til Trondheim.

Maria Strøm Nakstad

Maria Strøm Nakstad gir seg i langrennssporet.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Det blir nok litt rart. Det er en beslutning som jeg har tenkt lenge på, og det føles riktig.

Etter mange år med satsing har skitalentet fra Trondheim bestemt seg for å legge fra seg skiene.

– For min del har det vært en kjempegod skisesong. Men jeg har gått mange runder meg med selv, og det er mye annet man kan bruke tid på også.

Debuterte i verdenscupen

Tidspunktet vil forundre mange, for Nakstad har hatt sin beste sesong i sporet. Hun fikk også debutere i verdenscupen. Likevel er hun nå klar for å gjøre andre ting.

– Det har vært min beste skisesong med fine opplevelser. Men det er VM og OL som gjelder, og den veien er veldig lang. Da fant jeg ut at i stedet for å fortsette med det, er det mye annet jeg har lyst til å gjøre.

Maria Strøm Nakstad i verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer 06.12.2015

Maria Strøm Nakstad i verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer 06.12.2015.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Kjemper for VM i Trondheim

Men hun skal fortsatt jobbe litt med ski. Nakstad har blitt valgt til å representere Trondheim i Mexico i juni der det skal bestemmes hvem som får VM i 2021.

– Det var veldig artig. Når jeg så de utlyste VM-verter var det noe jeg hadde veldig lyst til. Det virker veldig spennende. Jeg er veldig glad i ski og Trondheim, og da er VM på ski i Trondheim i 2021 noe jeg har lyst vi skal få til.

Og om hun ikke selv får representere Norge på ski i framtiden, håper hun å se sine venner få sjansen i et VM på hjemmebane.

– Jeg skal sørge for at det blir VM i Trondheim i 2021, så får vennene mine representere Norge og Trondheim på startstreken, sier Nakstad.