200 elever får plass i ungdomsskolen

Nærøy kommune opplyser at de fra kommende mandag regner med å ha skoledrifta i gang igjen for alle elevene som i dag mista skolen sin i brann.

Brann Kolvereid skole.
Foto: Tom Lysø

Kommunen har så pass bra med ledige skolelokaler etter at Nærøy ungdomsskole fikk nybygg for noen få år siden, at det vil bli plass til alle elever og lærere som nå har blitt ofre for brann, i nye lokaler på nye steder, sier ordfører Steinar Aspli til NRK radio. Det er blant annet ledige lokaler i deler av den gamle ungdomsskolen som vil bli tatt i bruk, sier ordføreren.

Over helga er en ny skolehverdag klar

Nå får elevene fri i to dager, mens kommunen driver intensiv planlegging fram til helga for å legge opp videre skoledrift, men klasserom skal det altså bli ei råd med fra kommende mandag:

– Det skal løse seg med skole for alle sammen, sier ordføreren.

Ungdomsskolen ligger på en annen kant av Kolvereid sentrum enn barneskolen. Dermed blir det fra kommende mandag ny skoleveg for de brannramma elevene og deres lærere som blei kraftig overraska av brann på arbeidsplassen sin, da den gamle delen av Kolvereid skole i dag brant ned.

Rektor Jon Jarholm sier at det for mange blei det en trist dag i dag:

– Det er en katastrofe for elever og lærere når skolen og arbeidsplassen deres står i brann.

Informasjonsmøte i morgen

Jarholm samla de ansatte allerede i dag for å snakke om den nærmeste framtida. Deler av Kolvereid skole er fortsatt intakt, og med de nye lokalene i en annen del av sentrum, vil det bli full skoledrift igjen.

Og i morgen blir det folkemøte på Kolvereid for lærere, elever og de av foreldrene som kan møte fram. Møtet finner sted i kulturhuset klokka 13.