NRK Meny
Normal

Næringsforum i Verdal vil ha storkommune

Verdal næringsforum ber kommunens forhandlere om å prøve på nytt for å få til avtale om kommunesammenslåing med nabokommunene.

Kart

Verdal næringsforum vil ha storkommune. Det vil i så fall bli den nest største kommunen i Trøndelag med 40.000 innbyggere.

Styreleder i Verdal næringsforum, Per Ivar Bakkenget, liker dårlig at kommunens forhandlere trakk seg og ga opp å få til en intensjonsavtale om kommunesammenslåing med Levanger og Frosta i forrige uke.

Han støtter dermed de vel 50 næringsdrivende i Verdal og Levanger som har skrevet under på et opprop for å få en kommunesammenslåing.

Må prøve på nytt

Bakkenget ber om at Verdal kommune gjør et nytt forsøk.

Bjørn Iversen, ordfører Verdal

Verdal-ordfører Bjørn Iversen fra Ap og forhandlerne fra Sp og H takket for seg og ga opp forhandlingene om kommunesammenslåing med nabokommunene Levanger og Frosta.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

– De må definitivt prøve en gang til for å få til en intensjonsavtale. Det blir for dumt om man ikke prøver, sier Bakkenget.

Han mener kommunen må tenke seg om og eventuelt koble på nye krefter som kan forhandle for å få på plass en avtale.

Ikke for sent

Robert Svarva, ordfører Levanger

Ordfører i Levanger Robert Svarva ville inngå samarbeid med Verdal. Nå har Levanger inngått intensjonsavtale med Frosta om kommunesammenslåing.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Levanger og Frosta har lyktes med å inngå en intensjonsavtale om kommunesammenslåing. Tirsdag formiddag ble detaljene i avtalen offentliggjort. Frosta har også inngått intensjonsavtale med Stjørdal.

Styrelederen i Verdal næringsforum, Per Ivar Bakkenget, mener det ikke er for sent å få til en storkommune der også Verdal er med. Han mener næringsdrivende har mye å tjene på dette.

Fordel for næringslivet

– Levanger og Verdal utfyller hverandre bra næringsmessig. Det er mulighet for å etablere tunge fagmiljø i offentlig sektor og det vil bli en stor og sterk kommune i Trøndelag i regional sammenheng, sier Bakkenget.

Verdal

Her går kommunegrensa. Verdal næringsforum støtter et opprop fra næringsdrivende om å få til en sammenslåing med Levanger.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.