NRK Meny
Normal

Naboklubber hjelper storebror Ranheim

Ranheim Toppfotball er i store økonomiske vanskeligheter, men får nå støtte fra naboklubbene Charlottenlund og Freidig. Også andre lag på Ranheim bidrar med penger.

Rune Venås Ranheim

Rune Venås trekker seg som leder for Ranheim i august.

Foto: Martin Hammervik / NRK

I lengre tid har Ranheims 1. divisjonslag slitt med svak økonomi.

Torsdag ble det kjent at klubben varsler en kursending som betyr at styreleder Rune Venås gir seg i løpet av august, assistenttrener Nils Petter Austad slutter, og at Frank Lidahl overtar som sportslig leder for Stig Winsnes.

Skifte i august

– Lederskiftet vil skje i løpet august så snart de pågående organisasjonsendringer er formalisert og ekstraordinært årsmøte gjennomført, opplyser Rune Venås.

Da Ranheim møtte Fredrikstad (0–0) tidligere i sommer ble det samlet inn 750.000 kroner under den såkalte «kroneskampen». Nå er det også klart at Freidig og Charlottenlund støtter Ranheim med 10.000 kroner hver.

– Det er vi veldig glade for at de gjør. I tillegg har både breddefotballen, hovedlaget og håndballavdelingen her på Ranheim gitt penger. Veldig bra, sier Rune Venås til NRK.

Effektive

Ranheim har lenge vært kjent som den mest kostnadseffektive klubben i 1. divisjon, men nå må det ytterligere kostnadskutt til.

– Vi er inne i en krevende økonomisk situasjon, hvor det i disse dager pågår en omfattende prosess med nedbemanninger og lønnsreduksjoner. Dette gjelder administrasjon, sportslig støtteapparat og spillergruppen, opplyser den avtroppende styrelederen.

Uavklart om trener

Det er heller ikke klart hvem som overtar som assistenttrener etter Nils Petter Austads avgang. Hovedtrener Svein Maalen blir ikke berørt av denne endringen.

– Vi har ikke dette klart ennå, men laget tar 12 dagers ferie fra mandag. Når de kommer tilbake igjen skal vi ha ny assistenttrener på plass, lover Rune Venås.

Ranheim avslutter vårsesongen i 1. divisjon med hjemmekamp mot Sandefjord. Laget ligger på tiendeplass etter 16 kamper med 21 poeng.