Naboer til knivstikkinga: – Har ventet på at noe slikt skulle skje

Renate Bakken bor i Skogn og synes det er ubehagelig å sende sin seks år gamle sønn forbi den kommunale boligen, hvor to personer natt til fredag ble knivstukket.

Mor og sønn på Skogn

Renate Bakken har tre barn, hvor minstemann er seks år. Hun liker ikke at gutten hver dag må passere denne kommunale boligen.

Foto: Helene Solheim/NRK

– Dette er jo ei rolig bygd, så det er litt vanskelig å forstå at slike ting kan skje her. Vi har jo vært redd for at noe skal skje akkurat i dette huset, sier Renate Bakken, som er bosatt like ved den kommunale boligen i Skogn i Trøndelag.

Fredag morgen rykket store politistyrker ut til Skogn sentrum etter melding om en alvorlig knivepisode.

En politibetjent skjøt en person i foten. Saken etterforskes nå av Spesialenheten.

– Det har vært en del festing og slåssing i dette huset, og i løpet av den siste måneden har det vært politi her mange ganger. Vi har snakket med kommunen flere ganger om det er nødvendig å plassere slike nødboliger midt i skoleveien til så mange barn, forteller trebarnsmoren til NRK.

– Folk skal ikke være utrygge

Ola Stene, råmann i Levanger

Ola Stene er rådmann i Levanger, og sier de er pålagt å ha slike nødboliger i kommunen.

Foto: Emma Haug Fenne

Det er Levanger kommune som eier boligen, og rådmann Ola Stene sier de er pålagt å ha en del slike boliger plassert ved ulike steder.

– Dette er boliger for folk som har bedt om hjelp. Det kan være alle typer folk. Vi må ha slike boliger i kommunen, og da synes vi det er greit å spre dem litt, sier han.

Stene sier det ikke er bra om folk føler seg utrygge.

– Det skal jo ikke være sånn, og vi får en del henvendelser fra ulike steder der vi har kommunale boliger. Det er NAV som plasserer de som bor der, og det er jo klart at man får litt ulike typer naboer når det stadig skiftes ut folk, sier rådmannen.

– Men kan du forstå at folk føler seg utrygge etter det som har skjedd?

– Ja, det er jo en grusom hendelse, og vi evaluerer alt fortløpende. Om folk kommer med henvendelser til oss, skal de bli hørt, lover rådmann Stene.

– Kler av seg, kaster stein og er svært berusa

Terje Aunan bor også i det aktuelle nabolaget i Skogn. Han var ikke vitne til hendelsen, men ble vekket av kona da hun kom hjem fra nattevakt.

– Vi leste om alt på nettet, og vi er vel ikke veldig overrasket, sier han.

Aunan sier at de ikke føler seg utrygge, men at det er en kjedelig situasjon for de med barn i området.

Renate Bakken sier barna blir nysgjerrige på folkene som bor i boligen.

– Vedkommende som bor der nå har blant annet kledd av seg midt i gata, kasta stein på husene i gata og i tillegg vært svært berusa utenfor huset. Jeg har barn som går forbi dette huset fem dager i uka, og ungene blir jo både nysgjerrige og redde, så det er vanskelig å si hva som kan skje.

Politiet på plass i området i Skogn hvor de avfyrte skudd i natt

Politiet rykket ut til boligen i Skogn tidlig fredag morgen. Politiet skjøt en person i foten.

Foto: Helene Solheim / NRK