NRK Meny

Nå tømmes sovesalene

Hybelsituasjonen for studentene i Trondheim er i ferd med å bedre seg. Men fortsatt mangler noen et sted å bo.

Sovesal for studenter, Trondheim
Foto: Erland Knudsen / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Hybelsituasjonen har bedret seg betraktelig siden studiestart i august. Nå er det elleve studenter som fortsatt må bo i lokalene til Studentsamskipnaden lokaler på Moholt.

- Nå er det så rolig og hyggelig her. Vi har senket skuldrene og det er stort sett bare smil, forteller prosjektleder Tove Lille Karlsen.

Åpnet hjemmene sine

På det meste bodde det 130 studenter i sovesalene til samskipnaden. I tillegg måtte studenter innkvarteres på vandrehjem og en gammel dykkerbåt.

Boligkrisen første til at samskipnaden og NTNU oppfordret byens befolkning og egne ansatte om å åpne sine hjem til studentene som manglet en seng å sove i. Mange tok oppfordringen og åpnet sine hjem til studentene.

- Da det sto på som verst var responsen helt fantastisk. De som har stilt opp og lånt bort et rom skal ha en stor takk fra oss, sier Lille Karlsen.

Fortsatt på sovesal

Men for Dominic Schueider hjelper det lite. Han må fortsatt belage seg på noen uker til på sovesalen på Moholt.

- Jeg har bodd her i snart seks uker og blir en stund til. Jeg har funnet meg en hybel, men får ikke flyttet inn før 1. Oktober, sier han.

var responsen fra byens befolkning helt fantastisk. De som har stilt opp og lånt bort et rom skal ha en stor takk fra oss, sier Lille Karlsen.

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?