NRK Meny
Normal

Nå tømmes sovesalene

Hybelsituasjonen for studentene i Trondheim er i ferd med å bedre seg. Men fortsatt mangler noen et sted å bo.

Sovesal for studenter, Trondheim
Foto: Erland Knudsen / NRK

Hybelsituasjonen har bedret seg betraktelig siden studiestart i august. Nå er det elleve studenter som fortsatt må bo i lokalene til Studentsamskipnaden lokaler på Moholt.

- Nå er det så rolig og hyggelig her. Vi har senket skuldrene og det er stort sett bare smil, forteller prosjektleder Tove Lille Karlsen.

Åpnet hjemmene sine

På det meste bodde det 130 studenter i sovesalene til samskipnaden. I tillegg måtte studenter innkvarteres på vandrehjem og en gammel dykkerbåt.

Boligkrisen første til at samskipnaden og NTNU oppfordret byens befolkning og egne ansatte om å åpne sine hjem til studentene som manglet en seng å sove i. Mange tok oppfordringen og åpnet sine hjem til studentene.

- Da det sto på som verst var responsen helt fantastisk. De som har stilt opp og lånt bort et rom skal ha en stor takk fra oss, sier Lille Karlsen.

Fortsatt på sovesal

Men for Dominic Schueider hjelper det lite. Han må fortsatt belage seg på noen uker til på sovesalen på Moholt.

- Jeg har bodd her i snart seks uker og blir en stund til. Jeg har funnet meg en hybel, men får ikke flyttet inn før 1. Oktober, sier han.

var responsen fra byens befolkning helt fantastisk. De som har stilt opp og lånt bort et rom skal ha en stor takk fra oss, sier Lille Karlsen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.