NRK Meny
Normal

Nå starter alvoret i Klassequizen

Det spisser seg til i NRKs kunnskapskonkurranse Klassequizen. Nå som mange av de innledende rundene er over, starter alvoret for fullt.

Meråker skole i Klassequizen 2014

Meråker skole er representert av Marit Frengen, Anders Strid og Borghild Aasvold.

Foto: NRK

De klokeste hodene blant tiendeklassinger på 397 skoler skal kåres. Vinnerne tar turen videre til en nasjonal quizfinale i mai.

Helt i teten ligger Meråker skole, sammen med Birkenlund skole, Alvdal ungdomsskole, Hellvik skole og Sola ungdomsskole. Alle de har tolv poeng hver, som er høyeste score i klassequizen.

Se bilder og nyheter: Klassequizens hovedside

Lærer ved samfunnsfag og norsk ved Meråker skole, Nils Dalåmo, synes det er veldig arti at hans elever fikk så mange poeng i Klassequizen.

– Jeg blir imponert over hvor flinke elevene er, sier Dalåmo.

Må tippe steinens vekt

Klassequizen stein

Vekta på denne steinen kan bli avgjørende for hvilket lag som går til finalen.

Foto: NRK

Lagene blir rangert etter hvor mange poeng de oppnår i de innledende rundene. I tillegg må elevene tippe vekta på en stein.

Dersom to eller flere lag fra samme fylke kommer ut med samme poengsum blir det lagene som tippet nærmest steinens vekt som går videre til fylkesfinalen. Vinneren der går videre til landsfinalen som sendes på NRK1 i mai.

Tøff trøndersk konkurranse: Klassequizen 2014 i Trøndelag

Regjerende mestere

I dag kjempet Sverresborg skole, som vant hele konkurransen i fjor. Den gang var det Mia Bekkevahr, Mathias Munkvik og Ragnhild Risnes som stakk med den gjeve prisen.

Les også: Full pott i klassequizen

Dagens utfordring var det Sigurd Fjærtoft Andersen, Live Smith og Pernille Soland som tok. De hadde mye å leve opp til, og startet konkurransen med full pott. Deretter gikk det litt tregt for laget fra Trondheim som til slutt endte på åtte poeng.

– Det var bittert, for det var mye vi egentlig visste svaret på, svarte tiendeklassingene i kor.

Sverresborg skole i Klassequizen 2014

Sverresborg skole i Klassequizen 2014. Her er elevene Sigurd Fjærtoft Andersen, Live Smith og Pernille Soland.

Foto: Nils Åge Nonstad / NRK