Nå skal poker-NM avgjøres

Ei namsosdame og ti menn kjemper om å bli den første norgesmesteren som er kåret på norsk jord.

Poker

Tirsdag kveld blir hovedturneringen avgjort.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Det var 1.974 spillere som startet hovedturneringen på Gardermoen i Oslo. Silje Nilsen fra Namsos er den eneste gjenværende jenta, og hun var nummer ti av elleve før siste dag. De åtte siste spillerne havner på et finalebord hvor det kjempes om store pengesummer. Vinneren får utbetalt 1,5 millioner kroner.

Holder VM-helten som favoritt

Ørjan Skommo fra Trondheim ble norgesmester i Riga i 2011. Han har kommentert årets mesterskap for Tv2, og tror at Felix Stephensen og Endre Sagstuen er de to beste spillerne som sitter igjen. Felix Stephensen har en andreplass fra VM i 2014.

– Anders Bjerk er den som har soleklart flest sjetonger (11,5 millioner), men jeg kjenner ikke han så godt som spiller. Han kan for all del være steingod, men de antatt beste er Stephensen og Sagstuen. De er henholdsvis nummer to og syv, sier Skommo til NRK.

Han tror det er en ekstra stor fordel å ha mange sjetonger like før finalebordet er klart.

– Det første målet til mange av deltakerne vil være å bli blant de åtte som får spille på finalebordet. Da er det fort gjort at de som har mange sjetonger kan presse de som har lite, ettersom de i hovedsak ønsker å overleve litt lenger.

Første NM på norsk jord

Det har vært arrangert mesterskap i utlandet i 15 år, men dette er det første som arrangeres i Norge. Skommo er strålende fornøyd med opplegget.

– Det har vært utrolig moro. Det har vært litt mer seriøst enn når vi har vært spilt i utlandet. Da har det gjerne blitt en del fest og moro.

Han håper at mesterskapet vi bli større og bedre i framtida.

– Jeg er helt sikker på mesterskap arrangert i Norge har kommet for å bli. Nå håper jeg at vi kan få på plass flere øvelser, og enda flere deltakere til neste år. Responsen har vært fantastisk, sier Skommo.

Kjempet for å gjøre poker lovlig

Per Sandberg var en av de som gikk i bresjen for å gjøre det lovlig å spille om penger i Norge. Han er ikke overrasket over den store interessen rundt turneringen.

Per Sandberg

Per Sandberg er en ivrig pokerspiller. Her sammen med to av Norges mest kjente spillere i Jonny Lodden (til venstre) og Thor Hansen (til høyre).

Foto: Espen Aas / NRK

– Det er et utrolig artig arrangement. Jeg har selv vært deltaker i Dublin, og sett den folkefesten som et norgesmesterskap er. Folk koser seg virkelig, sier Sandberg til NRK.

Han er glad for at skeptiske politikere nå bør innse at det var helt riktig å avvikle forbudet.

– Det var en myte om at poker var harry og for folk som slet med spillegalskap. Dette er imidlertid sport på høyt nivå.