NRK Meny
Normal

Nå mater hun måkene igjen

Kvinnen måtte flytte fordi hun matet måker. Nå har hun åpnet brødposene igjen utenfor sitt nye hjem. 15-20 ganger om dagen, hevder nabo.

Mater måker i Vinne, Verdal

Etter å ha fôret måkene fra morgen til kveld her i sitt tidligere borettslag, måtte kvinnen til slutt flytte.

Foto: Privat

–Torsdag kl. 12 fikk politiet i Nord-Trøndelag en telefon fra en person som klaget på måkestøy i nabolaget sitt i Verdal.

– Det er snakk om den samme kvinnen som matet måker tidligere. Ifølge melderen mater hun måker 15–20 ganger om dagen utenfor sitt nye hjem ved Ørmelen bo- og helsetun, sier politiets operasjonsleder Bjørn Haugan i Nord-Trøndelag politidistrikt, til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Da en beboer i et boligstrøk i Verdal talte 73 bråkete måser utenfor huset sitt i natt, ringte han politiets nødtelefon i fortvilelse.

SE VIDEO: Måkebråk irriterer naboer.

Måtte flytte

Det var Verdalingen som først skrev at kvinnen igjen hadde begynt å mate måker.

Kvinnen bodde tidligere i Vinne i Verdal. Hun matet måkene jevnlig og naboene var fortvilte på grunn av måkestøy og skitt.

Naboene leverte klager til Verdal kommune, fylkeslegen og boligkontoret.

Det toppet seg i august i fjor da en nabo kunne telle 73 måker utenfor boligen sin. Han ringte politiets nødtelefon og ba om hjelp.

Kommunen hadde jobbet med saken siden 2009. Etter flere runder i retten ble det i november i fjor avgjort at leiekontrakten ble oppsagt og kvinnen måtte flytte.

Irritasjon for naboene

Ifølge kvinnens nye nabo går kvinnen ut med poser fulle av brød og mater måkene.

– De lager jo mye støy når de kommer og det er klart at det fører til irritasjon, sier Haugan.