Nå må Lerkendal få nytt gress – igjen

Den nye gressmatta har fortsatt ikke satt seg på Lerkendal, og Rosenborg må nå få enda mer nytt gress tilsendt fra Polen.

Lerkendal

Lerkendal må nok en gang lappes på med nytt gress fra Polen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Det går i riktig retning, men det er fortsatt områder som ikke er bra, sier banemester Anders Øien til NRK.

Anders Øien

Banemester Anders Øien sier forholdene på Lerkendal-matta skyldes en produksjonsfeil.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Gressmatta på Lerkendal har måttet tåle mye kritikk i starten av sesongen. Matta var bare seks dager gammel da første hjemmekamp ble spilt mot Strømsgodset, og Godset-trener Bjørn Petter Ingebregtsen beskrev den som «direkte farlig».

RBK har tidligere forsøkt å reparere den polske gressmatta med norsk gress, men det har ikke fungert, siden det var en annen type gress enn resten av matta. Nå blir RBK nødt til å importere enda mer polsk gress.

– Polakkene lurte på om de skulle sende opp mer gress denne uka, men vi ba dem vente til etter Viking-kampen. Etter den kommer de opp med erstatningsgress av samme type, sier økonomiansvarlig Roar Munkvold.

Roar Munkvold

Rosenborg har bestilt mer gress fra Polen, sier økonomiansvarlig Roar Munkvold

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Produksjonsfeil

Banemester Øien sier probleme skyldes ujevn tykkelse på torva gresset ligger på.

– Torva er veldig ujevn i tykkelse. Der den er tykk nok, 3-4 centimeter, så holder det godt. Men det er flere områder der den er helt nede i én til halvannen centimeter, og da er det ikke nok.

Denne ujevnheten skyldes en produsentfeil.

– Det har med skjæringa fra leverandøren å gjøre. Det har vært ujevnheter på det jordet de skjærer torva fra, sier Øien.

Lerkendal

Lerkendal-matta har fortsatt ikke satt seg helt, og trenger reparasjoner.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Krever ikke erstatning

Selv om feilen ligger hos produsenten, sier Munkvold at Rosenborg ikke kommer til å kreve erstatning av den polske produsenten.

– Vi har en positiv dialog med den polske produsenten og den norske importøren. Alle tre partene jobber for å få best mulig resultat.

Gresset som kommer uken etter Viking-kampen skal brukes til å erstatte det norske gresset som tidligere har blitt brukt for å reparere matta, samt rette opp eventuelle svake felter etter kampen. Deretter blir det to ukers pause før neste hjemmekamp.

– Naturen går sin gang. Med økt lysmengde på dagene og forhåpentligvis økt temperatur og bedre vekstforhold, så vil dette gå av seg selv, sier Munkvold.