Nå kommer sommeren til Trøndelag

Trøndelag har denne sommeren ikke sett så mye til det varme været, men ifølge meteorologene kommer sommeren for fullt nå til helga.

Ringvebukta

Det blir sommer og badetemperaturer i Trøndelag til helga. Her fra Ringvebukta i Trondheim.

Foto: STINA ÅASHILDSDATTER GROLID / NRK

– Det blir veldig fint vært i noen dager i alle fall. Både torsdag, fredag, lørdag og kanskje søndag vil temperaturene bli opp over 25 og kanskje til og med nærme seg 30 grader, sier statsmeteorolog, Jon Smits.

Nedbørsrekorder, flom og kald luft og vind er kanskje noe de fleste forbinder med sommeren i Trøndelag i år. Spesielt de siste dagene har det være minnet mer om høst enn om sommer.

– Det har vært en pålandsvind de siste dagene som har gjort at vi får det kalde været, men nå kommer det en strøm med varmluft sørfra som beveger seg nordover i Sør-Norge, forteller Smits.

Kort og godt

John Smits

Statsmeteorolog, John Smits.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Ifølge prognosene vil høytrykket bli liggende i ro. Et flertall av modellene viser fortsatt opphold og perioder med sol også store deler av neste uke, men meteorologen er ikke like optimistisk.

– Vi kan ikke love at det blir en lang periode med sommervær. Det ser ut som det kan endre seg litt. Prognosene er ikke så veldig til å stole på, så vi må bare vente og se, sier Smits.

Laster Twitter-innhold

Deilig kystvær

Men at det blir fint vær til helga, er ganske sikkert, noe de som bor langs kysten også vil nyte godt av.

– Det er østavind det er snakk om, og det fine med det er at de som bor ved kysten også vil få deilig sommervær. Det er jo hyggelig med gode temperaturer ytterst på kysten også, sier Smits.

Været Trøndelag

Slik ser den foreløpige værmeldingen for helga ut. Ifølge meteorologen kan temperaturene nærme seg 30 varmegrader.

Foto: Skjermdump / YR