Nå kommer han til Trondheim og Oslo

Den mestselgende humormusikeren gjennom tidene, «Weird Al» Yankovic, skal ut på turné.

Weird Al Yankovic

«Weird Al» Yankovic er blant annet kjent for å ha parodiert Michael Jacksons «Beat It» («Eat It»).

Foto: ROBYN BECK / Afp

«Weird Al» Yankovic er best kjent for sine elleville parodier på kjente sanger.

Som et resultat av det største året i hans karriere annonserer han nå sin Mandatory World Tour 2015, og kommer i den forbindelse innom Oslo og Trondheim.

25. september opptrer han på Sentrum Scene i hovedstaden og 26. september er den amerikanske musikeren på plass i Clarion Brattøra i Trondheim.

Tok internett med storm

55-åringen har underholdt i fire tiår. Han har vunnet tre Grammy-priser og har blitt nominert 15 ganger.

Han har også fått utallige utmerkelser for klassikere som «Eat It», «Like a Surgeon», «Yoda», «Smells Like Nirvana», «Amish Paradise» og «White & Nerdy».

Albumet «Mandatory fun» ble utgitt den 15. juli 2014 og gikk umiddelbart til toppen av Billboards Top 200 Albumliste. Dette er første gang på over 50 år at et humoralbum har toppet listene, og første gang noensinne at et humoralbum debuterte i den øverste posisjonen. Albumet har også blitt nominert til en Grammy i kategorien Beste Humoralbum.

Ved lanseringen av albumet hadde musikeren verdenspremiere på hele åtte videoer i åtte dager, og tok internett med storm.

Videoene, inkludert parodier av Pharrell Williams «Happy» («Tacky»), Robin Thickes «Blurred Lines» («Word Crimes»), Lordes «Royals» («Folie»), og Iggy Azaleas «Fancy» («Handy»), har fått over 46 millioner visninger den første uken.