Slik skal drosjenæringa møte konkurransen fra Uber

En ny app skal sørge for billigere taxipriser i Trondheim. Mellom klokken 17.00-01.00 kan man kjøre for 99 kroner fast innenfor et gitt område.

Ny taxiapp med fastpris

Cabonline Group er Nordens ledende taxiselskap med over 5300 biler i Sverige, Norge og Finland. De står bak den nye appen.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Appen «Jip» er et tilbud som retter seg spesielt mot den yngre målgruppen, og er et produkt fra selskapet Cabonline Group og Norgestaxi. Den lanseres først i Trondheim.

Tjenesten skal kunne være konkurransedyktig med kollektivtilbudet.

– Dette er en appløsning som gjør at vi kan kutte kostnader. Kunden bestiller turen i appen og drosjesjåføren mottar meldingen direkte, uten unødvendige mellomledd, sier administrerende direktør i Cabonline Norge og Norgestaxi, Dag Kibsgaard-Petersen.

Jip er en ny taxiapp fra Norgestaxi

«Jip» er den nye taxiappen fra Norgestaxi. Den er først lansert i Trondheim.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

«Happy hour»

Tjenesten er for alle, men er spesielt rettet mot studenter og unge voksne.

– Det spesielle er at den har en såkalt «happy hour» mellom klokken 17.00-01.00. Da kan man reise for 99 kroner innenfor bomringen i Trondheim, sier Kibsgaard-Petersen.

Jens Widèn bor i Trondheim og er glad for at en slik app kommer.

– Jeg tar taxi en til to dager i uka, så det er et kjærkomment tilbud, sier han.

Ønsker konkurransen velkommen

TrønderTaxi er Norgestaxi sin største konkurrent i Trondheim, og salgs- og markedssjef Bjarne Aas Farbu, sier de har godt av konkurransen som kommer.

– Taxinæringen må være fremoverlent og nyskapende i møte med nye utfordringer, og det er derfor bra at flere mindre sentraler melder seg på.

Han mener de skal være godt rustet for å møte konkurransen.

– Vi gleder oss til å møte morgendagens konkurrenter med innovative og attraktive løsninger som er tilpasset nye kundevaner og behov, sier Farbu.

– Håper på flere turer

Håpet er også at det nye tilbudet skal bli lønnsomt for drosjesjåførene. Jan Aga kjører taxi i Trondheim, og tror appen blir populær.

– Jeg håper det blir mer kjøring når det er så billig. Yngre folk har mobiler, og den er enkel å laste ned. Så jeg tror det blir mer kjøring. Jeg tror dette blir populært, sier taxisjåføren til NRK.

– Fra drosjeeiers ståsted så håper vi dette vil øke trafikken, slik at man kjører mer enn man står i kø. Så vi håper det fører til bedre arbeidsplasser, sier administrerende direktør.

– Er dette en motvekt til Uber?

– Vi ønsker all konkurranse hjertelig velkommen. Dette er et nytt produkt som gir rimeligere priser som forbrukeren vil sette pris på.

Den nye mobilappen Jip

Taxisjåfør Jan Aga sammen med administrerende direktør i Cabonline Norge og Norgestaxi, Dag Kibsgaard-Petersen.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK