Nå kan du kjøpe "hotellrom på rot"

Den 1. juli stenger 110 år gamle Britannia hotell i Trondheim for halvannet år med total renovering. Snart legges titusenvis av historiske gjenstander ut for salg.

Britannia Hotel

Tusenvis av gjenstander fra Britannia legges nå ut for salg.

Foto: Roar Hansen

Britannia hotell er Trondheims eldste, og det er mye historie som sitter i veggene på hotellet som ble innviet til byens 900-års jubileum i 1897. Britannia er også viden kjent for den legendariske Palmehaven.

Palmehaven, Hotell Britannia

Direktør Arne Marius Berg og tidligere eier av Britannia Anne Lise Stensrud.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

Her har så vel kongelige som byens selverklærte borgerskap nytt sine smørbrød. Byens storstue Palmehaven har vært et viktig sted å se og bli sett

Odd Reitan har kjøpt hotellet og skal pusse opp for over 500 millioner. Men før det kan skje skal 20.000 kvadrat med hotell tømmes for alt.

Speil til salgs

Speil til salgs. Britannia skal tømmes for alt inventar.

Foto: Charlottenlund sportsklubb.

– Alt utenom kunst, vin og alkohol skal selges

Charlottenlund sportsklubb i Trondheim har fått ansvaret for å tømme Britannia. Idrettslaget gjør det gratis på dugnad, men sitter igjen med all profitt av det de måtte greie å selge. Prosjektleder Jan Engen sier jobben er den største klubben noensinne har tatt på seg, han beskriver ansvaret som tyngende men spennende:

Jan Engen

Jan Engen er ansvarlig for salget av løse gjenstander fra Britannia.

Foto: Privat.

– Vi starter 6. juli og i tre uker vil vi ha 40 stykk på jobb dag og kveld.

Engen har vært på flere befaringer og mener det er snakk om over 100.000 gjenstander som må fjernes, det eneste som er fredet er kunsten, vinen og alkohol. I ukene framover vil dugnaden i klubben bestå av å tømme, registrere og selge.

Vil kjøpe sjokoladefontene, 17 rom og 8 sofaer

Interessen for å kjøpe deler fra hotellet er allerede formidabel. Mange har allerede tatt kontakt og lagt inn bestilling:

– En ville kjøpe 17 rom, en annen bestilte en sjokoladefontene og 8 sofaer, alt dette er før vi har lagt ut noe som helst.

– Hvis du skal anslå en verdi, hvor mye er det verdt?

– Det er verdier for flere millioner, det blir spennende å se om vi klarer å ta oss riktig betalt, sier Engen.

"Hotellrom på rot"

Hotellrom på rot, til salgs. Her er Jens Johannessen, kunstnerrom.

Foto: Charlottenlund sportsklubb.

Idrettslaget oppretter nå en nettbutikk hvor det blant annet blir mulig å kjøpe hele "hotellrom på rot." men den store salgshelga blir 13–14. august i Charlottenlund idrettspark, da inviterer klubben til auksjon og et gigantisk loppemarked.