Nå kan du bo i «Hellbillies Suiten»

Bandet har selv vært sterkt involvert i utsmykkingen av rommet, når Hotel Grand Olav i Trondheim utvider sin «artist-etasje» med en flunkende ny Hellbillies-suite.

hellbillies

Hotelldirektør Andreas Faaness henger siste detalj på plass før suiten skal vises frem.

Foto: Grand Hotel Olav

Hellbillies-suiten

Hellbillies-vokalist Aslag Haugen skal åpne suiten torsdag.

Foto: Andreas Faaness

Fra før rommer hotellets toppetasje både en Åge Aleksandersen-, en DDE- og en Postgirobygget-suite, og Hellbillies syntes visstnok det var stas å bli den samme æren til del.

– Bandet ble veldig gira da vi spurte om de ville ha et rom her, og har donert både instrumenter, spellemannpriser og gullplater, sier hotelldirektør Andreas Faaness til NRK.

Hellbillies' memorabilia har blitt satt på plass i dag, og torsdag 13. november blir det høytidelig åpning og dåp ved vokalist Aslag Haugen.

LES: Norges første rockehotell

Bandet innvier suiten selv

Samme kveld har bandet konsert i Olavshallen vegg i vegg, og det var ikke mye spørsmål om hvor de skal tilbringe natten.

– De skal bo på hotellet, hele gjengen. Og noen av dem skal naturligvis innvie «Hellbillies Suiten», sier Faaness.

Hellbillies-effektene står i glassmontre i suiten. For å sikre de verdifulle gjenstandene når ordinære gjester booker seg inn, må gjestene signere en kontrakt.

– En ting er at uhell kan skje, men vi er veldig påpasselig når det gjelder hærverk og tyverier.

Vil ha tips til kvinnelig artist-suite

gitar

På rommet henger Lars Håvard Haugens gitar.

Foto: Grand Hotel Olav

Faaness sier de ønsker å utnytte at så mange folk er innom Olavskvartalet forbindelse med konserter i Olavshallen. Kvartalet rommer konsertsal, hotell, butikker og spisesteder, og direktøren ønsker med artistsuitene å skape en helhet i publikumstilbudet.

Nå skal vi bare «gønne på» og skaffe flere artister etterhvert, sier hotellsjefen, som ikke ser bort fra å se utenfor landets grenser.

– Vi har fått blod på tann, og har lyst til å tenke enda større. Det er jo bare å spørre. Det verste som kan skje er at vi får nei.

– Det er kanskje på tide med en suite oppkalt etter en kvinnelig artist?

– Det har du rett i. Gode forslag mottas med takk, ler Faaness.