Northug: – Jeg føler meg beæret

Tirsdag deltok Petter Northug på åpninga av stadionet som bærer hans navn i Inderøy. Nå ligger alt til rette for nye toppløpere fra hjemtraktene til skikongen.

Northug stadion

– De har fått en flott arena her, sier Petter Northug om stadionet som har fått navnet Petter Northug stadion.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– Dette er stort, sier Petter Northug til NRK.

Mange unge, håpefulle skiløpere hadde møtt opp da Norges største skistjerne åpnet stadionet som har fått hans navn i Inderøy i Nord-Trøndelag.

Northug tok mange stavtak i samme område da han var tidlig i tenåra, og syntes det var moro å være tilbake.

– Det er gode minner, og jeg husker at jeg hadde det artig her.

– Topp at vi får bruke navnet hans

Northug stadion

Mange var ivrige etter å teste Petter Northug stadion for første gang.

Foto: Eivind Aabakken / NRK
Anstein Lyngstad

Leder for skigruppa i Inderøy, Anstein Lyngstad, tror Northug-navnet er positivt for rekrutteringa.

Foto: Eivind Aabakken / NRK
Northug stadion

Mange ville ha en selfie med Petter.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Navnet på stadiondelen av det nye skianlegget ved Granavatnet har vært omdiskutert.

Enkelte mener det er feil å kalle opp den opp etter Northug når han kommer fra Mosvik, og anlegget ligger i Inderøy – selv om kommunene nå er slått sammen.

Men den diskusjonen brydde Anstein Lyngstad, leder for skigruppa til Inderøy Idrettslag, seg fint lite om tirsdag ettermiddag.

– Det er helt topp at han stiller opp og at vi får bruke navnet hans på stadion. Vi tenkte at det kom til å være positivt for rekrutteringa, og det ser vi jo. Det strømmer på med unger som liker å gå på ski.

Gode muligheter for en arvtager

Sett bort fra årets sesong, er Northug kjent for å være blant verdens aller raskeste i skiløypa. Sånn sett lever Petter Northug stadion godt opp til navnet sitt allerede.

– Den er bygd opp på rekordtid. I løpet av ti måneder ble dette forvandlet fra myr og skog til en skikkelig flott stadion, og det er vi veldig stolte av, sier Lyngstad.

Det tar nok litt lengre tid å trene seg opp til samme nivå som Northug for dem som nå skal gå i det nye anlegget, men langrennsforbildet ser ikke bort fra at det kan dukke opp lignende talenter som ham i hjemtraktene.

– Nå har de alle forutsetningene for å få trent bra, møtes og ha det artig på ski. Her har de fått en flott arena, og jeg skal prøve å ta meg noen turer innom neste vinter for å se hva som skjer her, sier Northug.