NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen: – Eggen gir meg alltid råd

Klokka 11.40 sparket Rosenborgs nye og midlertidige hovedtrener i gang sin første trening. Kåre Ingebrigtsen fikk starthjelp fra sin egen mentor.

Kåre Ingebrigtsen på vei inn til sin første RBK-trening

Kåre Ingebrigtsen på vei inn til sin første Rosenborg-trening i dag.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Det var mye smil å se da trener og spillere entret treningsmatta på Lerkendal i formiddag. Men det er snart alvor med skjebnekamp mot Molde søndag, og returkampen mot Sligo Rovers allerede torsdag.

– Vi har ikke noe annet valg enn å vinne med to mål der borte på torsdag. Så da må vi bare ut på banen og score mål, og det skal vi få til, understreker hovedtreneren.

Også Erik Hoftun er på plass i sin nye rolle som assistenttrener, og det nye teamet er nå i gang med treningsarbeidet.

Eggen på plass

Det var stort oppmøte på dagens trening. Både pressekorps og skuelystne publikummere hadde møtt opp for å følge med når den nye hovedtreneren leder troppene for første gang.

Gamletrener Nils Arne Eggen var også på plass, men nøyde seg ikke med å stå på sidelinja. Han ruslet inn på feltet og ga nye treneren og spillere en liten peptalk før han fulgte treninga med engasjement. Eggen ville ikke la seg intervjue etterpå.

– Jeg synes det var veldig artig at Eggen kom på treninga, det var lenge siden jeg hadde sett han. Han er en fagmann som jeg alltid får råd av. Eggen og Bjørn Hansen er to personer jeg gjerne lytter til, sier Ingebrigtsen til NRK.

Ingebrigtsen mener han og Eggen tenker ganske likt når det kommer til fotball.

– Jeg kommer alltid til å snakke med Eggen, og når vi gjør det kommer vi raskt inn på fotball. Jeg tror jeg, Eggen og Hansen kan bli enig om mye, sier Ingebrigtsen.

– Alle vil vise seg frem

Spillerne virket fornøyd etter første økt med ny sjef.

– Det var ei trening med mye energi. Både trenere og spillegruppa var positive. Klare på hva de ønsket av oss. Alle vil vise seg fram når en ny trener kommerm sier Stefan Strandberg.

Ingen skam

Trønderne sliter med å henge på i gullkampen, og risikerer å ryke ut av Europaligaen i løpet av uken. Ingebrigtsen innrømmer at det finnes lag som har gjort en bedre jobb med spillerutvikling.

– Det er mange klubber som har gjort en enormt bra jobb, og har utviklet seg masse. Der må vi ta en evaluering nå, og se om vi kanskje ikke har vært like flinke som dem, sier han.

Han er likevel klar på at Rosenborg ligger bra an.

– Vi ligger på andre plass og har ingenting å skamme oss over. Nå må vi se på hvordan vi skal spille ball så vi scorer mål, og det har jeg tro på at vi skal greie. Med det mannskapet her blir det en bra høst, sier han.

Mer underholdning

Jahn Ivar Mini Jakobsen

Jahn Ivar Mini Jakobsen

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar Mini Jakobsen er enig i at plasseringen på tabellen ikke er den verste.

– Det har vært bra resultater med Perry, men måten vi har kommet dit er ikke bra nok, noe som teller mye i Trøndelag. Det Ingebrigtsen må få til nå, er å skape underholdende fotball, sier Mini Jakobsen.

Mini mener at postulatet til Rosenborg har gått litt i glemmeboka.

– Folk må sitte ytterst på stolen. Spillet vi ser i dag er for lite underholdende rett og slett. Postulatet til Rosenborg sier jo at man alltid skal spille artig og angrepsfull fotball, men det har vi ikke sett i det siste, understreker Mini.

Samtidig tror han den tidligere lagkameraten får litt å jobbe med fremover.

– Det er så lett at bare ved å skifte trener så vil alt snu seg, så han har nok en brukbar utfordring foran seg, avslutter Mini Jakobsen.

Se intervju med Kåre Ingebrigtsen her:

"Bruttern" har troa på at han kan gjøre Rosenborg bedre.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.
Terje Våg fra Snåsa. En av fem finalister til Årets Ildsjel.