På Ekra gartneri- og hagesenter på Leinstrand opplever de i disse varme julidagene noe ganske spesielt.
– Vi har aldri før opplevd at alarmen på gartneriet har gått på grunn av varmen, men nå uler den hele tiden, sier eieren av gartneriet, Magnus Bredeli.
Han sier det er hardt å gå rundt å jobbe på gartneriet for tiden.
– Det er en unik situasjon. Det er en utfordring med vanning. Blomstene blir stresset i varmen.
Alarmen signaliserer at det er en verdi som er for høy i gartneriet.
– Det er ikke mye vi kan gjøre med det, men vi må gi blomstene kaldt vann hele tiden, sier Bredeli.
- Les:
Svette kokker
Foran en kullgrill som holder 250 grader på restaurantkjøkkenet på Graffi på Solsiden i Trondheim er det hett om dagen.
– Vi merker det godt på kjøkkenet når det er så varmt ute. Vi svetter litt ekstra, sier kjøkkensjef Jakin Høie.
Fire kokker steker, koker og friterer mat til sultne gjester.
– Det er best å jobbe som kokk på vinteren. Det er ekstra varmt på alle kjøkken nå, men vi passer på å drikke mye vann, sier kjøkkensjefen.
- Les:
Varmt å skrive gule bøter
Også parkeringsvaktene kjenner at det renner nedover ryggen når sola steker i bygatene.
– Det er jo ekstra varmt i gatene. Sola steker jo i asfalten, sier trafikkbetjent i Trondheim parkering, Øyvind Aasegg.
Han må ofte ta pause.
– Heldigvis kan jeg gå i kortermet skjorte, men jeg merker at jeg må ta flere pauser i skyggen. I går skulle jeg tatt med meg mer vann.
- Les: