NRK Meny
Normal

Nå feirer også italienerne som Rosenborg

RBKs seiersfeiring har tatt av på nettet og på lørdag skal tusenvis av italienere møtes på torget i Torino for å synge seierssangen til Rosenborg.

Rosenborgs garderobefeiring har virkelig tatt av på nettet. Spesielt i Italia har feiringen blitt populær.

Rosenborgs «Shalalalalala ååh Rosenborg» har blitt en hit i Italia.

Rosenborgs garderobefeiring «Shalalalalala ååh Rosenborg» har blitt en hit på internett. I løpet av de siste månedene har mange millioner sett feiringen på nettet.

– Videoen gikk viralt for litt over en måned siden og spredde seg i hele Europa. Spesielt i Italia har den virkelig tatt av, forteller i kommunikasjonsmedarbeider i Rosenborg, Jørgen Stenseth til NRK.

Truffet en nerve i Italia

Samme kveld som Rosenborg vant seriemesterskapet i Drammen lag RBK.no ut videoen fra da Mikael Dorsin og resten av laget feiret seriegullet sammen med fansen. Videoen er i skrivende stund sett over 1.000.000 ganger. Tidligere har jubelvideoen fra garderoben etter seieren over Sarpsborg gått sin seiersgang. Den har nådd 2,5 millioner visninger.

Flere italienske nettsteder har også omtalt feiringen, blant annet La Stampa og Gazzetta dello Sport.

– Videoen har vært populær i mange Europeiske land, men i Italia har den truffet en nerve, som ikke vi helt klarer å forklare. På vår facebookside har vi fått masse hilsener fra italienere. I tillegg har vi fått mange videoer fra italienske lag som har tatt etter feiringen, blant annet det italienske G19-landslaget, sier Stenseth.

Er betatt av lidenskapen

Rosenborgfeiring i Torino

Flere tusen har meldt sin ankomst for å synge RBKs seierssang på torget i Torino på lørdag.

Foto: Skjermdump

I Italia har feiringen blitt så populær at tusenvis av italienere skal møtes på torget i Torino for å synge seierssangen til Rosenborg

– Vi er betatt av lidenskapen spillerne og fansen viser når sangen synges. Vi er lei alt bråket blant italienske supportere. Dette er måten å feire på, sier Filippo Sanangelantoni til RBK.no.

Vil gjenskape magien

Han er en av initiativtakerne til Facebook-arrangementet og forteller at det ikke er bare Torino-supportere som kommer på torget førstkommende lørdag.

– Det vil være fans fra mange forskjellige lag, men felles for alle sammen er at liker Rosenborg. Ved å gjøre dette håper vi å vise samme lidenskap og vise hvor mye vi setter pris på Rosenborg, forteller han.

– Helt sykt

Seriegull

Micke Dorsin ledet an i Rosenborgs gullfering i Drammen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Rosenborgs svenske venstreback har blitt et symbol for feiringen og er forsanger på sangen i RBK-garderoben. Han synes det er helt utrolig at feiringen er blitt så populær.

– Det er jo bare en liten sang som egentlig var ment som en intim greie for laget. Nå har det tatt helt av og det er veldig artig. Men at tusenvis skal møtes i Torino å synge, er jo bare helt sykt, sier Micke Dorsin til RBK.no.