Hopp til innhold

Nå er E39 åpnet på Høgkjølen

227 000 arbeidstimer har endelig gitt resultat. Nå er E39 mellom Harangen og Høgkjølen åpnet.

God stemning i regnværet da ny vei ble åpnet

SE VIDEO: Her åpner de nye E39 ved Høgkjølen.

– Gratulerer så mye med dagen. Som statssekretær og Fremskrittsparti-mann må jeg si at det er en drøm å åpne en vei der det ikke skal betales ei eneste krone i bom, sa statssekretær Tom Cato Karlsen under åpninga av E39 fredag formiddag.

– Dette er ikke bare en drøm

Statens vegvesen åpnet i dag nye E39 mellom Harangen og Høgkjølen med taler og kulturinnslag. Den offisielle åpningen var ved statssekretær Tom Cato Karlsen.

– Alle ute i distriktene vet hvor viktig det er å ha sikre og trygge veier som det dere har fått her i dag. Og det er altså 10, 4 kilometer med ny og relativt rett vei. Det er all grunn til å feire, for det er ikke mange år siden man begynte å snakke om en fergefri E39, og nå ser vi at konturene av dette begynner å tre fram, sa Karlsen i sin tale.

Seremonien ble innledet med hornmusikk, korsang, taler og annen underholdning. Orkdal veteranklubb ledet an de første bilene som fikk kjøre på nye E39.

– Dette er ikke bare en drøm, men nå begynner man faktisk å bygge mer og mer av E39 som skal bli en fremtidsrettet vei i Norge. Fra den første januar i 2016 vil også selskapet «Nye veier» være i full drift, og det skal bygge, vedlikeholde og sikre de nye veiene i vårt langstrakte land og det er E39 en del av, sa han.

E39 Harangen–Høgkjølen

E39 mellom Høgkjølen og Harangen er 10,4 kilometer lang og kostet 630 millioner.

Foto: Emilie Gynnild / Statens vegvesen