NRK Meny
Normal

Nå er de med i en eksklusiv organisasjon

Lian Restaurant i Trondheim er blitt historisk, og er nå med i et eksklusivt selskap av norske restauranter og hoteller.

Lian restaurant i Trondheim

Lian er Trondheims tredje eldste spisested, og nå medlem i en eksklusiv nasjonal organisasjon.

Foto: Morten Andersen / NRK

Inge Johnsen, kokk restaurantdriver.

Inge Johnsen er innehaver av Lian Restaurant.

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

De Historiske er en unik medlemsorganisasjon hvor mange av Norges mest tradisjonelle hoteller og spisesteder er med. I organisasjonen er det nå 53 hoteller, 19 spisesteder og en båt, og Lian Restaurant ble nylig medlem.

Invitert til å søke

– Vi ble invitert til å søke medlemskap, og gjorde det. Veldig artig at vi nå er med i organisasjonen, sier innehaver av Lian Restaurant, Inge Johnsen, til NRK.

For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi.

Lian Restaurant ble bygd i 1933 ved enden av Gråkallbanen, og er Trondheims tredje eldste serveringssted. Nå håper Johnsen at flere tar turen opp til restauranten.

– Ja, det er faktisk en del trondheimere som ikke kjenner til oss, og det håper jeg vi kan gjøre noe med, sier Inge Johnsen.

Folkeliv rundt Lian restaurant i gamle dager

Lian restaurant og området rundt har vært et poplulært rekreasjonsområde for Trondheims befolkning i mange år.

Foto: Lian restaurant

Nøye testet

Å bli medlem i organisasjonen De Historiske vitner om kvalitet, og det er et trangt nåløye å passere for å bli medlem. I fjor var det 42 henvendelser om medlemskap, men slett ikke alle ble med. Restauranten på Lian er også blitt nøye testet.

– Vi bli jo målt på hvor godt vertskap vi er, og det er positivt. Iblant er det jo en ensom jobb uten andre restauranter i nærheten. Nå blir vi med i et nettverk av flere i samme bransje, og det er bra, mener innehaveren av Lian Restaurant.

Inge Johnsens restaurant har satset på kvalitet og kortreist mat, og det er i tråd med forutsetningene for å bli med i medlemsorganisasjonen. Fra før er det bare Kaffestuggu på Røros av trønderske spisesteder som er med i organisasjonen De Historiske.

Mye folke inne i Lian restaurant

Lian resturant er fortsatt et populært spisested for mange i Trondheim.

Foto: Morten Andersen / NRK

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.