NRK Meny

Mye fyll og bråk i Trøndelag

Politiet har som vanlig hatt mye å henge fingrene i natt til 1. mai, men i begge fylkene har de unngått de alvorlige hendelser.

Festningen

Slik så området rund Festningen i Trondheim ut etter at Trondheim Bydrift hadde ryddet opp.

Foto: Terje Fossen

Artikkelen er mer enn to år gammel.

I Trondheim hadde store mengder av russ samlet seg på Festningen i Trondheim for å markere åpningen av årets russetid. Normalt betyr dette mye å gjøre for politiet, men ifølge operasjonsleder Leif Berglund har natten vært relativt grei.

– Det har faktisk vært en roligere natt til 1. mai enn hva som er vanlig. Det er ei natt hvor det erfaringsmessig er mye beruselse og ordensforstyrrelse. Politiet har valgt å være til stede hvor man vet at det begås vold og ordensforstyrrelser og det virker som at det har gitt resultater, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag Leif Berglund.

Laster Twitter-innhold

14 personer innom arresten

Siden klokken 20.00 har politiet innbrakt 14 personer til arresten, men kun to ble sittende over natten.

– Det går på blant annet beruselse, ordensforstyrrelser. Det sitter nå to personer i arresten, sier operasjonsleder Leif Berglund.

LES: Å rydde gikk kjappere enn vi trodde

Mye folk ute i Nord-Trøndelag

Hos politiet i Nord-Trøndelag har det vært en hektisk natt, men de har unngått de alvorlige hendelsene.

– Vi har ikke hatt noen store og alvorlige hendelser. Det er en del som er anmeldt for ordensforstyrrelser og for ikke å etterkomme pålegg. Noen er kjørt hjem, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag Stig Rune Sagen.

LES: Flere hundre eks-russ samlet seg

Skryter av russen

Han gir russen skryt for nattens oppførsel.

– Russen har oppført seg svært bra. I Steinkjer og Verdal har det ikke vært noen ordensforstyrrelser. På Levanger var det mange folk ute, spesielt rundt Torget. Vi har vært til stede hele veien, for å unngå de store hendelsene, forteller Sagen.

Rask

Trondheim Bydrift dro ut klokken fem for å rydde opp søppelet rundt festningen. Det lå spredt rundt store områder.

Foto: Terje Fossen

Moderate mengder med søppel

Takket være innsatsen fra Trondheim Bydrift er det helt strøkent i området rundt Festningen, dagen etter den store åpningsfesten til russen.

– Vi var sju personer som kjørte ut i klokken 05:00 i dag for å rydde på Festningen. Søppelmengden av moderate mengder, med det lå veldig spredd utover slik plukking for hånd var mest effektivt, sier Fredrik Klungervik, som er arbeidsleder i Trondheim Bydrift.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.