Møtte ulv på vei til jobben

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bjørn Arne Stokke fra Selbu sperret opp øynene da en ulv sto midt på veien foran han.

Han var på vei til jobben på Stjørdal da han kom kjørende på riksveg 705 mot Tømmerdalen. Like ved skisenteret på Selbuskogen ser han plutselig to sauer som står på siden av veien og ser lettere nervøse ut.

- De sto og kikket seg rundt, som om de så etter noe spesielt. Da begynte jeg å tenke på alle historiene om at det skulle være ulv i området, sier Bjørn Arne Stokke.

Les også:

- Spesielt syn

Det er ikke uvanlig at det ligger sau langs vegen, men da Stokke hadde kjørt noen hundre meter til så han årsaken til at sauene var så engstelige.

- Midt på veien så jeg at det stod en ulv. Den var blaut i pelsen ristet av seg litt vann. Så tok den sats og hoppet over autovernet. Da bilen nærmet seg der den hadde stått, så jeg at den gikk i gresset fra veien, sier Stokke.

Han er helt sikker på at det var en ulv han så. 23 lam er drept eller skadd i det samme området den siste tida. Alt tyder på at de er tatt av ulv.

Les også:

For Stokke var dette en spesiell opplevelse.

- Selv om det hele var over på få sekunder, så sitter de godt igjen. Det var en veldig spesiell opplevelse. Da jeg hadde kjørt et stykke til fikk jeg nesten frysninger av det hele, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sauekadaver

Flere sauekadaver er funnet i Selbu den siste tiden. De er trolig blitt tatt av den samme ulven som Stokke så fredag morgen.

Foto: Ivar Rimul/Statens Naturoppsyn

Ulvejakt

Jaktlagt fra Selbu og Stjørdal rykket kort tid etter observasjonen ut for å forsøke å finne ulven. Det er tidligere gitt fellingstillatelse for ulv. I følge Direktoratet for naturforvaltning er skal ikke Trøndelag være et ynglested for ulv.

- Ulven ble sist observert ved Gråvatna på vei østover. Da bærer det rett til fjells og det gjør jakta vanskelig for oss, sier leder i fellingslaget i Selbu kommune, Bengt Ødegård.

Kommunen har varslet alle rein- og saueiere i området om at en ulv kan være på vei mot dem. Om den fortsetter mot øst vil den til slutt nå et kalveområde for rein.

- Vi har folk ute i terrenget. Men de er nok et stykke unna ulven nå. Siden den første observasjonen på riksvegen, har den beveget seg en 7-8 kilometer. Da sier det seg selv at vi ikke har en sjanse til å holde følge, sier Ødegård.