NRK Meny
Normal

Mottakslederen frykter ikke radikalisering

KYRKSÆTERØRA (NRK): Førstkommende søndag overføres mulla Krekar til Jarlen asylmottak. Lederen er ikke bekymret for hverken sikkerheten eller økt radikalisering.

mottaksleder Jenssen

Leder på asylmottaket Jarlen, Herbjørn Jenssen, sier de tar imot Krekar som hvilken som helst annen beboer.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Tidligere beboere har også gjort kriminelle handlinger og kommet direkte hit fra fengsel, og etter en gjennomgang med politiet, ser vi ikke at det er noe spesielt å bekymre seg for, sier leder på mottakssenteret Jarlen, Herbjørn Jenssen, til NRK.

Massiv mediepågang

Ordføreren i Hemne, politi og folk fra asylmottaket der mulla Krekar skal bo, møttes onsdag formiddag for å diskutere tvangsflyttinga. Det var ordfører Ståle Vaag som tok initiativ til møtet. Han har tidligere uttrykt at han er misfornøyd med informasjonen som er blitt gitt i forkant av flyttinga.

– Det er alltid ønskelig å ha god informasjonsflyt og med et slikt mediepress som vi har nå, er det viktig å være enig, sier Jenssen.

Jenssen forteller at han, selv med massiv mediepågang, har tatt det helt med ro. Han er heller ikke særlig overraska over at Jarlen har fått så lite informasjon.

– Det er helt normalt. Vanligvis får jeg vite navn, kjønn, nasjonalitet og språk dagen før en beboer kommer til oss. Nå vet jeg mye mer, sier Jenssen.

– Håper han kommer til å trives

Lederen er ikke bekymret for at mulla Krekar skal bo på hans mottak.

– Vi lever av å ta imot beboere og kommer til å ta imot han som en hvilken som helst annen person, sier Jenssen.

Jenssen sier han ble imponert over lokalsamfunnet da nyheten om mullaen kom.

– Sjokket la seg fort og etter ei lita stund begynte folk å snakke om at han også måtte bli tatt godt imot. Jeg håper han kommer til å trives, sier han.

Tilpasser for Krekars familie

Mulla Krekar

Mottaksboligen på Kyrksæterøra må tilrettelegges slik at Krekars familie også kan bo der.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Mottakssenteret har totalt 209 plasser, og flere av beboerne er fordelt på leiligheter som blir omtalt som «spesielt godt tilpasset barnefamilier».

– Vi har fått beskjed om at det skal tilrettelegges for at han kan ta imot besøk fra familien sin, eller for at de kan bo sammen med han hvis de ønsker det, sier Jenssen.

Asylmottaket forbereder seg nå på at Krekar kan komme på søndag.

– Vi vasker og klargjør stedet han skal bo, sier han.