Motorsyklist til sykehus etter togkrasj

En motorsyklist i midten av 20-åra er fraktet til St. Olavs Hospital med luftambulanse etter å ha kollidert med et tog på Fannrem i Orkdal.

Ulykke Thamshavnbanen

Ulykka skjedde ved en planovergang hvor Thamshavnsbanen krysser en vei i Fannrem sentrum.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK
Lise Sørensen
Journalist
MC-ulykke Thamshavnbanen

Planovergangen hvor ulykka skjedde er lysregulert, men uten bom.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Skadeomfanget er ennå ukjent, men mannen var ifølge politiet ved bevissthet etter ulykka. Mannen er den eneste som er skadd i kollisjonen som skjedde i Fannrem sentrum ved en overgang hvor Thamshavnbanen krysser veien.

Omstendighetene rundt ulykka er ennå noe uklare.

– Det jeg kan si med sikkerhet er at motorsyklisten har kollidert med toget da toget passerte en planovergang uten bom. Planovergangen er lysregulert og kollisjonen har skjedd i forbindelse med at toget har krysset vegen, sier innsatsleder på stedet, Viggo Hansen, til NRK.

Branntilløp

Motorsykkelulykke Thamshavnbanen

Det oppstod røykutvikling under toget etter kollisjonen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Motorsykkelen havnet i klem under toget etter kollisjonen, og det oppstod også et branntilløp i dette området.

– Selve motorsykkelen har blitt dratt under toget et stykke, og det førte til varme og røykutvikling, opplyser operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Wiktor Pedersen.

Politiet tvitret om ulykka første gang klokka 15.46 søndag ettermiddag. En drøy time senere startet den taktiske delen av etterforskninga med avhør av vitner, ifølge innsatslederen.

De ansvarlige for Thamshavnbanen mener sikkerheten ved planovergangen er god nok.

MC krasjet med Thamshavnbanen

Søndag ettermiddag starter politiet etterforskning av ulykka.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .