NRK Meny
Normal

Etterlyser motorsykkel etter pistolran

To personer på motorsykkel ble sett på en rasteplass like i nærheten av gården der 91 år gamle Marie Lysevoll brutalt ble overfalt og truet med pistol.

Ran Orkdal

Ranssaken i Orkdal har høy prioritet ved det lokale lensmannskontoret. – Det var et grovt ran og vi anser ranerne som farlig. De var veldig hissige og truet med våpen, sier etterforskningsleder, Tor Kristian Haugan.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med de to.

– De ble sett i 08-tiden på en benk utenfor en kafeteria på rasteplassen Ellingsgården. Rasteplassen ligger ca. 200 meter fra gården der overfallet skjedde, sier etterforskningsleder Tor Kristian Haugan til NRK.

Disse to kan sitte på informasjon som kan være verdifull for politiet.

– Vi har avhørt mange vitner i denne saken. Forklaringer sjekkes ut og inn, og vi håper flere vil ta kontakt. De kan ha viktige opplysninger å komme med selv om de ikke tenker på det selv, sier Haugan.

Ranet med pistol

Ran Orkdal

91 år gamle Marie Lysevoll er hjemme igjen etter oppholdet på Orkdal sykehus. Her har hun besøk av datteren Sissel Vean på sykehuset.

Foto: Jøte Toftaker

Det var torsdag morgen 10. april at 91 år gamle Marie Lysevoll fra Søvasskjølen i Orkdal ble brutalt ranet i sitt eget hjem.

Ranerne truet henne med pistol og tapet henne fast til en stol på kjøkkenet.

– Jeg var hjemme og ventet på skyss da jeg skulle ut og handle. Så hørte jeg tramping i gangen. Jeg gikk til kjøkkendøra. Da kommer det en mann med en pistol rett mot meg. Han tok meg i halsen og sa: «Pengan, pengan!», fortalt 91-åringen til NRK dagen etter den dramatiske opplevelsen.

Håper på DNA-spor

Krimteknikerne har kommet frem til gården i Orkdal

Politiet stengte av veien opp til huset der den eldre kvinnen ble ranet av to maskerte menn. Her ankommer krimteknikerne.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Hun mener ranerne romsterte rundt i huset en halv times tid. Deretter stakk de av med 11 000 kroner som hun hadde liggende i lommeboken i vesken sin.

Lyesvoll klarte så å få tak i mobiltelefonen på kjøkkenbordet og fikk varslet sønnen sin.

Politiet venter fortsatt på resultatene etter de tekniske undersøkelsene som ble gjort på gården etter overfallet, og håper på spor etter DNA. I tillegg følger de opp elektroniske spor.

– Vi er ikke kommet nærmere en pågripelse, men jobber fortsatt bredt, både taktisk og teknisk, sier etterforskningslederen, som ikke ønsker å si noe om hvilke spor som er funnet på gården.

Ser på overfallssak i Oppdal

For å komme nærmere en oppklaring, ser politiet nå på en overfallssak som skjedde i Oppdal for en måned siden.

Der ble en mann i 60-årene overfalt i hjemmet sitt ved Kullsjøen.

Maskerte menn skal ha slått løs tenner og brukket kjeven hans, og mannen ble ifølge politiet relativt alvorlig skadd.

Politiet har få spor i saken. Det er foretatt en rundspørring i nabolaget, og en mørk Volvo stasjonsvogn er etterlyst i forbindelse med overfallet som skjedde fredag 28. mars mellom i 22.30-tiden.

– Vi er klar over denne saken og har vært i kontakt med Oppdal lensmannskontor for å se om det kan være noen likhetstrekk, sier Haugan.

Han mener det er for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom disse to overfallssakene.

Politiet i Oppdal står så langt uten spor etter overfallet på 60-åringen. De ønsker, som politiet i Orkdal, tips fra folk som kan ha opplysninger om hendelsen.

Se video: Her forteller 91 år gamle Marie Lysevoll hva som skjedde hjemme på gården på Søvasskjølen 10. april.

Utsatt for grovt ran i eget hjem

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.